La producció d'energia fotovoltaica als edificis públics de Barcelona augmenta un 146% en tres anys

Font: Ajuntament de Barcelona
03/01/2011

La producció d'energia elèctrica fotovoltaica promoguda en l'àmbit municipal de Barcelona ha experimentat un salt quantitatiu en l'últim mandat. De fet, l'any 2007, es comptabilitzaven 688,6 kWp de potència instal·lada, mentre que el 2010 ja s'han instal·lat fins a 1.695,5 kWp. D'aquesta manera, la potència fotovoltaica obtinguda en edificis de titularitat pública s'ha multiplicat gairebé per 2,5, un increment del 146% en tres anys.

Una planta solar al Centre Cívic de Trinitat Vella
Un d'aquests equipaments municipals que subministren energia elèctrica a la xarxa gràcies a una planta solar fotovoltaica és el Centre Cívic de Trinitat Vella.

Es tracta d'una instal·lació de 25 kW de potència nominal, que està ubicada a la façana i la coberta de l'edifici. Promoguda des de l'Àrea de Medi Ambient i l'Agència de l'Energia de Barcelona, l'energia que s'hi produeix s'injecta directament a la xarxa elèctrica i es ven.

La instal·lació, que ha suposat una inversió de 126.000 euros, provinents del Pla de barris de Trinitat Vella, produirà un total de 30,5 MWh/any, la qual cosa permetrà estalviar anualment l'emissió de 10 tones de CO2 a l'atmosfera.

Una aposta de futur
El nou Pla d'energia, canvi climàtic i qualitat de l'aire de Barcelona 2011-2020 proposa la instal·lació de 10 MWp més de sistemes fotovoltaics a la ciutat, impulsats principalment des de la iniciativa privada, que se sumaran als 14 MWp que genera la ciutat en l'actualitat.

Alhora, la nova ordenança regularà la instal·lació de centrals fotovoltaiques en edificis de nova planta de titularitat pública i privada de la ciutat, així com en els que estiguin afectats per rehabilitacions integrals o un canvi d'ús que afecti més del 80% de la seva superfície útil.

 

AdjuntMida
Image icon Foto: bcn.cat16.77 KB

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Parets durà a terme un projecte per substituir la instal·lació actual de panells solars ACS, ubicades al Camp de Futbol Municipal Josep Seguer, per panells fotovoltaics.

Notícia
L'Ajuntament de Lleida demana subvencions a dos fons europeus per promoure l'eficiència energètica i les energies renovables

La Fundació Lleida 21 s'encarregarà de gestionar-la i d'impulsar projectes com la licitació d'espais a teulades d'equipaments públics per a energia solar, l'assessorament en eficiència energètica i per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques
 

Notícia

Un centenar de persones provinents de diferents punts de Catalunya han participat al Fòrum Energia d’Ecoviure, la trobada sobre energies renovables que cada any reuneix professionals, experts i responsables de l’administració per posar en comú coneixements al voltant d’aquesta matèria.

Butlletí