La Palma posa en marxa la recollida selectiva porta a porta

04/12/2022 - 10:00

Des del moment que comenci a funcionar aquest sistema a cadascun dels barris, s'eliminaran els contenidors dels carrers i camins, contribuint així a la netedat i la imatge del barri.​

La recollida selectiva porta a porta consisteix a lliurar els residus, que s'han separat prèviament a casa, davant la porta de casa o en un punt proper, en uns dies i hores determinats per a cada fracció (rebuig, paper i cartó, vidre, matèria orgànica i envasos) segons s'estableix al calendari de recollida.  Aquest sistema va començar a funcionar a partir del dia 14 de novembre a Son Espanyol i posteriorment a Son Sardina i la Garriga i Establiments i zona rural del Secar de la Real.

És el sistema més eficient per a incrementar el reciclatge, més còmode i pràctic per a la ciutadania. Així ho demostra l'experiència a molts municipis de Mallorca, on ja funciona des de fa anys, i és un sistema acceptat per la ciutadania i amb taxes de recollida selectiva superiors al 50% i que poden arribar al 75%. De fet, és, ara per ara a Mallorca, l'únic sistema de recollida que permet superar el 50% de recollida selectiva establert a les diverses normes autonòmiques, estatals i europees.


Funcionament del nou sistema

Per tal de donar a conèixer a tots els veïns i veïnes les característiques d'aquest sistema de recollida, explicar com fer una correcta separació dels residus, el bon ús dels recipients i informar del punt de recollida que correspon a cada habitatge, des de mitjan mes d'octubre s'estan realitzant xerrades i taules informatives. En el cas de Son Espanyol ja s'ha informat i s'han distribuït els recipients a més del 94% dels habitants del barri.

Per a la realització d'aquestes activitats informatives ha estat imprescindible la col·laboració de les associacions de veïns d'aquests barris, a les quals Perpinyà ha agraït la seva col·laboració. També han participat en el procés de disseny del servei aportant propostes.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Sarrià compleix amb l’obejctiu de reciclatge que marca la UE 12 anys abans del previst

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Notícia

L’Ajuntament de Vidreres implanta el sistema de recollida d’escombraries porta a porta a la Goba, Torrefortuna i Puigventós.

Butlletí