La Palma posa en marxa la recollida selectiva porta a porta

04/12/2022 - 10:00

Des del moment que comenci a funcionar aquest sistema a cadascun dels barris, s'eliminaran els contenidors dels carrers i camins, contribuint així a la netedat i la imatge del barri.​

La recollida selectiva porta a porta consisteix a lliurar els residus, que s'han separat prèviament a casa, davant la porta de casa o en un punt proper, en uns dies i hores determinats per a cada fracció (rebuig, paper i cartó, vidre, matèria orgànica i envasos) segons s'estableix al calendari de recollida.  Aquest sistema va començar a funcionar a partir del dia 14 de novembre a Son Espanyol i posteriorment a Son Sardina i la Garriga i Establiments i zona rural del Secar de la Real.

És el sistema més eficient per a incrementar el reciclatge, més còmode i pràctic per a la ciutadania. Així ho demostra l'experiència a molts municipis de Mallorca, on ja funciona des de fa anys, i és un sistema acceptat per la ciutadania i amb taxes de recollida selectiva superiors al 50% i que poden arribar al 75%. De fet, és, ara per ara a Mallorca, l'únic sistema de recollida que permet superar el 50% de recollida selectiva establert a les diverses normes autonòmiques, estatals i europees.


Funcionament del nou sistema

Per tal de donar a conèixer a tots els veïns i veïnes les característiques d'aquest sistema de recollida, explicar com fer una correcta separació dels residus, el bon ús dels recipients i informar del punt de recollida que correspon a cada habitatge, des de mitjan mes d'octubre s'estan realitzant xerrades i taules informatives. En el cas de Son Espanyol ja s'ha informat i s'han distribuït els recipients a més del 94% dels habitants del barri.

Per a la realització d'aquestes activitats informatives ha estat imprescindible la col·laboració de les associacions de veïns d'aquests barris, a les quals Perpinyà ha agraït la seva col·laboració. També han participat en el procés de disseny del servei aportant propostes.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Santa Coloma de Cervelló ha posat en marxa el sistema de recollida d’escombraries porta a porta, amb l’objectiu d’incrementar de manera considerable el percentatge de residus que es recuperen al nostre municipi.

Article

S'ha posat en marxa aquest 11 de desembre de 2021, i fins a finals de mes, una nova campanya per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la recollida selectiva de residus. Amb l’eslògan “Tria bé, reciclem millor”, la campanya vol fer palès que és possible consumir de forma més sostenible escollint correctament els productes que es compren, i que és important separar bé els residus a les llars perquè facilita la recuperació dels materials que es poden reciclar.

Article

Aquest nou sistema ha permès reduir dràsticament els residus de la fracció resta.

Butlletí