La Paeria vol posar en marxa un registre de terres no cultivades al municipi de Lleida

Font: UA1.cat

14/06/2017 - 17:57

El 4% de la superfície de l'Horta no està conreada, el que suposa unes 621 hectàrees.

Aquesta iniciativa té l'objectiu de facilitar la reducció de les finques que no es cultiven i, a la vegada, que s'hi recuperi el cultiu donant suport als agricultors actuals o a les persones que es vulguin incorporar.

En concret s'han detectat un total de 374 parcel·les no cultivades, aproximadament unes 621 hectàrees. D'aquestes parcel·les, un 52% es troben a menys d'un quilòmetre de la trama urbana. Segons el regidor de l'hàbitat urbà, rural i la sostenibilitat, Fèlix Larrosa, la proposta pretén avançar en temes de comercialització, en la transformació del producte i en la promoció del producte local. Per fer-ho es volen impulsar polítiques actives al voltant de l'emprenedoria agrària i la pagesia.

Els propietaris de finques que vulguin incorporar-se al Registre de Finques Agràries en Custòdia cediran gratuïtament la gestió de les seves finques a l'Ajuntament de Lleida per tal que aquest les posi a disposició dels agricultors. Això suposarà l'exempció del pagament anual de l'IBI. A més, la Paeria podrà arranjar-los per adequar-los a les necessitats dels projectes agraris o paisatgístics que s'hi realitzin.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

El municipi de la Noguera és un dels primers de Catalunya que subministra llum als veïns amb plaques solars públiques

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Notícia

La Paeria ha constituït avui el grup tècnic de treball per a impulsar l’Estratègia de l’Energia de Lleida per a complir amb els compromisos de reducció d’emissions per a mitigar el canvi climàtic, que comptarà amb la coordinació de la catedràtica de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, Luisa F. Cabeza.

Butlletí