La Paeria vol posar en marxa un registre de terres no cultivades al municipi de Lleida

Font: UA1.cat

14/06/2017 - 17:57

El 4% de la superfície de l'Horta no està conreada, el que suposa unes 621 hectàrees.

Aquesta iniciativa té l'objectiu de facilitar la reducció de les finques que no es cultiven i, a la vegada, que s'hi recuperi el cultiu donant suport als agricultors actuals o a les persones que es vulguin incorporar.

En concret s'han detectat un total de 374 parcel·les no cultivades, aproximadament unes 621 hectàrees. D'aquestes parcel·les, un 52% es troben a menys d'un quilòmetre de la trama urbana. Segons el regidor de l'hàbitat urbà, rural i la sostenibilitat, Fèlix Larrosa, la proposta pretén avançar en temes de comercialització, en la transformació del producte i en la promoció del producte local. Per fer-ho es volen impulsar polítiques actives al voltant de l'emprenedoria agrària i la pagesia.

Els propietaris de finques que vulguin incorporar-se al Registre de Finques Agràries en Custòdia cediran gratuïtament la gestió de les seves finques a l'Ajuntament de Lleida per tal que aquest les posi a disposició dels agricultors. Això suposarà l'exempció del pagament anual de l'IBI. A més, la Paeria podrà arranjar-los per adequar-los a les necessitats dels projectes agraris o paisatgístics que s'hi realitzin.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Campanya de l'Ajuntament de Lleida per promoure l'ús racional de l'aigua. 

Notícia

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre inicia el procediment de declaració de situació excepcional per sequera extraordinària davant la situació de sequera del 2023.

Article

L'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública, l’Amep, presenta a Lleida l’estratègia dels municipis per resoldre els problemes que ocasiona el model de gestió actual de la xarxa de distribució elèctrica.

Butlletí