La Paeria organitza el 1r Congrés dedicat a l’Horta de Lleida

11/05/2017 - 09:29

La Paeria organitza el 20 de maig el 1r Congrés de l’Horta de Lleida que acollirà el principal lloc de debat del Pla d’usos de l’Horta de Lleida, que és el document on es descriuen i proposen les accions a desenvolupar-hi els propers anys per protegir i potenciar l’activitat agrària.

El tinent d’alcalde i regidor de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha presentat el programa de la trobada que tindrà com a punt de partida la ponència marc “Agricultura y ciudades. Una visión estratègica” a càrrec d’Arturo Angulo, de l’oficina de la FAO a Espanya.

Larrosa ha explicat que “des de l’equip de govern creiem que aquest congrés ha de ser un espai de trobada que ha de tenir continuïtat per generar debat, propostes, suggeriments perquè hi hagi complicitats entre tots els agents que hi intervenen a l’Horta de Lleida”. “Volem, ha afegit Larrosa, que al congrés assisteixin els col·lectius del món veïnal tant de l’Horta com de la ciutat, les organitzacions professionals, experts que puguin aportar informació... De manera que ens permeti tancar aquest primer pas per seguir avançant i arribar a una proposta amb un gran consens”. 

El tinent d’alcalde també ha posat de relleu que el Pla d’usos de l’Horta de Lleida ha fet una diagnosi de la seva situació i ens mostra “les seves debilitats i amenaces però també les seves fortaleses i oportunitats i és aquí on hem de posar tots els nostres esforços”. “Amb aquest document hem identificat 5 línies estratègiques que hem de ser capaços de desenvolupar amb totes les aportacions que ens arribin com a propostes sorgides al congrés, com són millorar i optimitzar les infraestructures i els serveis del territori agrari de l’Horta, promoure els sistemes de producció i comercialització que afavoreixin l’increment de les rendes generades per les explotacions agràries, fomentar la implantació de serveis i modernització de les explotacions, aconseguir un espai de qualitat a l’entorn de la ciutat de Lleida integrat en el territori en harmonia amb el medi natural i els seus valors paisatgístics, consolidar i donar conèixer el patrimoni natural i cultural".

El regidor ha destacat, a més, que ja s’estan realitzant els primers treballs per crear la Marca de l’Horta de Lleida per potenciar la comercialització dels seus productes i que la col·laboració amb GlobaLleida per incentivar l’emprenedoria agrària ja està donant els seus primers fruits amb l’interès de tres persones.

La Llotja acollirà les conferències i els debats del Congrés


 

 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Campanya de l'Ajuntament de Lleida per promoure l'ús racional de l'aigua. 

Notícia

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre inicia el procediment de declaració de situació excepcional per sequera extraordinària davant la situació de sequera del 2023.

Article

L'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública, l’Amep, presenta a Lleida l’estratègia dels municipis per resoldre els problemes que ocasiona el model de gestió actual de la xarxa de distribució elèctrica.

Butlletí