La Paeria fomenta els valors de la sostenibilitat amb la creació d’horts escolars

24/05/2018 - 08:32

La Paeria ha organitzat diverses jornades de portes obertes adreçades a tota la ciutadania amb l’objectiu de donar a conèixer alguns dels horts de les escoles de Lleida i com els nens i les nenes aprenen sobre el cultiu de les plantes, la vida a l’hort i la relació amb l’Horta de Lleida. 

En aquesta activitat els mateixos nens i nenes de l’escola s’encarregaran de mostrar-nos com treballen a l’hort, què han après amb aquest treball i els pòsters i treballs que han anat elaborant al llarg del curs. El responsable de Medi Ambient de l’Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, ha explicat que “els horts escolars són una excel·lent eina pedagògica a través de la qual es difonen els valors de l’Horta i la importància de consumir productes de proximitat”.

L’Ajuntament de Lleida convida tota la ciutadania a participar en les jornades de portes obertes que s’han organitzat durant el mes de maig.

Aquest centres, que han presentat a l’Agenda 21 escolar el seu projecte de portes obertes a l’hort escolar, son una mostra de cóm es pot treballar l’hort escolar des dels més petits, a les escoles bressol, fins els joves dels instituts de secundària.

La iniciativa dels horts escolar forma part del programa Agenda 21 Escolar, un programa educatiu municipal que vol facilitar la implicació dels centres escolars a favor d’un món més sostenible, començant per la intervenció en l’entorn escolar. Tots els centres que participen en l’Agenda 21 Escolar tenen en comú el fet de ser un procés participatiu, de revisió dels plantejaments i pràctiques educatives i de compromís en algunes accions de millora en relació al medi ambient i la sostenibilitat en l’entorn escolar: ambientalització del currículum, gestió sostenible del centre o relació amb l’entorn.

Amb l’objectiu de aprofundir en la relació entre els horts escolars i l’horta de Lleida, en aquestes jornades també hi haurà una mostra dels productes de l’horta de Lleida, que seran presentats en la mesura del possible pels propis agricultors i un tastet d’alguns productes de l’horta de Lleida.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article
Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida, el 4 d'octubre del 2021. (Horitzontal)  Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida

Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida, el 4 d'octubre del 2021. (Horitzontal) Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida

Hostelería #PorElClima va néixer després de la crida mundial de l’Acord de París per adoptar mesures que contribuïssin a frenar l’emergència climàtica. És una plataforma virtual que reuneix els establiments d’hosteleria que han decidit comprometre’s amb la societat, amb l’entorn i amb un futur millor. S’hi han adherit 41 restaurants lleidatans.

Acte
09/10/2022 - 08:00
Aiguamolls de Rufea, Lleida
Notícia

El projecte "Estima't l'hort", de l'Escola La Sardana, ha guanyat el primer premi escolar Welleda Open Garden. Aquest projecte ja va guanyar el primer Premi al concurs d'Horts Escolars Ecològics de Catalunya l'any 2017-18 i també ha estat reconegut pel Departament d'Educació com un Projecte Innovador al curs 2020-21.

Butlletí