La nau de tallers del Viver d'empreses de les Franqueses del Vallès disposarà de plaques fotovoltaiques

08/06/2023 - 09:52

L'Ajuntament està realitzant un estudi per a la implantació d'energies renovables els equipaments municipals.

La nau de tallers del Viver d'Empreses comptarà aviat amb una instal·lació de plaques fotovoltaiques a la teulada. Aquest sistema d'abastiment d'electricitat a través de la captació solar permetrà subministrar d'energia neta la nau i altres instal·lacions municipals en un radi de 2 km. Per posar les plaques es compta amb el suport de la Diputació de Barcelona que, a través del programa sectorial per fer front a l'emergència climàtica, hi aporta 25.000 euros.

A finals de 2022 l'Ajuntament va aprovar un pla amb quatre eixos per reduir la petjada mediambiental i la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a l'autoconsum i la generació d'energia neta als equipaments municipals és un d'aquests eixos conjuntament amb la implementació de tecnologia LED a l'enllumenat públic, l'eficiència energètica als equipaments municipals i la implantació de punts de càrrega per a cotxes elèctrics.

Durant els darrers anys s'han dut a terme diverses actuacions perquè el municipi sigui eficient i net energèticament. Amb aquesta premissa funcionen la pèrgola de la plaça de l'Espolsada, preparada per donar servei energètic a diversos equipaments propers com l'Espai Can Prat, l'Escola Bressol Municipal Cavall Fort o el Casal Cultural de Corró d'Avall; el projecte per transformar el Centre de Formació d'Adults en un edifici autosuficient amb plaques fotovoltaiques i sistemes d'aerotèrmia per a la calefacció; el sistema de pous canadencs de l'Aula de Natura del Parc del Falgar que aprofita l'energia geotèrmica per regular la temperatura a l'edifici durant tot l'any i, la instal·lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics iniciada a finals de 2022 amb la primera illa al Complex Esportiu Municipal. Ara, s'està realitzant un estudi que permeti conèixer els consums reals dels equipaments municipals i implementar en un futur energies renovables per a l'autoconsum. Les primeres estimacions proposen dotar de plaques fotovoltaiques a 5 edificis que generin energia per compartir amb altres equipaments.
 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Des del mes de juny, que l’edifici on s’ubiquen els Serveis Socials, el Jutjat de Pau i la Policia Local compta amb una instal·lació de plaques solars capaç de generar al voltant d’un 27 % de l’energia que es consumeix a l’equipament.

Notícia

La Biblioteca i l'edifici de l'Ajuntament també en disposaran en les pròximes setmanes.

Notícia

L’Ajuntament de Cànoves i Samalús ha aprovat el projecte per instal·lar plaques solars a les escoles. L’objectiu és que amb aquesta instal·lació també en surtin beneficiats altres edificis municipals. Les plaques es col·locaran, durant l’any que ve, a l’escola l’estelada i a la petita estelada. Es calcula que permetin un estalvi energètic de gairebé el 40% del consum total dels dos edificis.

Butlletí