La meitat dels residus recollits al mar aquest estiu a les Balears eren plàstics

Font: EFE Verde

09/11/2019 - 07:00

Aquest any, les condicions meteorològiques han permès que les barques de neteja de litoral treballessin 153 dies. Trenta embarcacions han format part de el dispositiu.

El 49,6% de les 66,2 tones de residus recollits aquest estiu pel servei de neteja de litoral a les Illes Balears eren plàstics, mentre que el 21,8% eren fustes, el 12,7% vegetació, un 10,4% restes orgàniques , un 0,1% olis i el 5,3% un altre tipus de materials.

Segons ha informat la Conselleria de Medi ambient i Territori en un comunicat, al litoral de Mallorca es van recollir 42 tones, en el de Menorca 12,6, al mar d'Eivissa 9,6 i a Formentera 1,9 tones.

Aquest any, les condicions meteorològiques han permès que les barques de neteja de litoral treballessin 153 dies entre el 15 de maig i el 30 de setembre, amb una mitjana de recollida de 433,2 quilos de residus diaris.

Trenta embarcacions han format part de el dispositiu, que gestiona l'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua). Quatre dels vaixells són de grandària mitjana i estan ideats per treballar allunyats de les platges, mentre que les altres 26 barques han realitzat la seva tasca prop de la costa.

Per a les barques de litoral dels plàstics han suposat el 46,6% de l'total de residus, mentre que a el que recull per les de "semilitoral" el plàstic va representar el 65,8%.

La major concentració de plàstics s'ha donat a la zona norteste de Mallorca, amb percentatges de 89% a Muro, el 85% a Alcúdia i el 84% a Sant Llorenç, ia Menorca, amb registres de l'73% a Sant Lluís i el 70% a Alaior i Es Migjorn. 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El litoral metropolità barceloní ha perdut gairebé uns 500.000 m3 de sorra entre 2013 i 2017. És una de les principals conclusions d’uns estudis que s’han exposat a la jornada “Platges amb futur: Jornada tècnica sobre l’estabilització de les platges al Delta del Llobregat”.

Notícia
El tècnic de Medi Ambient Antoni Pasqual i el regidor Sebastià Llodrà, amb el poal que es fa servir per a matèria orgànica. / M. BARCELÓ

El tècnic de Medi Ambient Antoni Pasqual i el regidor Sebastià Llodrà, amb el poal que es fa servir per a matèria orgànica. / M. BARCELÓ

El servei de recollida de residus porta per porta que s'ha estrenat al poble de Son Macià i al barri de sa Torre de Portocristo, implantat des del primer d'octubre, ha fet que les fraccions de reciclatge sumin un 82% i que a rebuig només hi vagi un 18% del fems. Al gener s'aplicarà al centre de Portocristo i entrarà en servei la deixalleria mòbil

Acte
02/12/2019
Davant del Mercat municipal de Viladecans

Butlletí