La meitat dels residus recollits al mar aquest estiu a les Balears eren plàstics

Font: EFE Verde

09/11/2019 - 07:00

Aquest any, les condicions meteorològiques han permès que les barques de neteja de litoral treballessin 153 dies. Trenta embarcacions han format part de el dispositiu.

El 49,6% de les 66,2 tones de residus recollits aquest estiu pel servei de neteja de litoral a les Illes Balears eren plàstics, mentre que el 21,8% eren fustes, el 12,7% vegetació, un 10,4% restes orgàniques , un 0,1% olis i el 5,3% un altre tipus de materials.

Segons ha informat la Conselleria de Medi ambient i Territori en un comunicat, al litoral de Mallorca es van recollir 42 tones, en el de Menorca 12,6, al mar d'Eivissa 9,6 i a Formentera 1,9 tones.

Aquest any, les condicions meteorològiques han permès que les barques de neteja de litoral treballessin 153 dies entre el 15 de maig i el 30 de setembre, amb una mitjana de recollida de 433,2 quilos de residus diaris.

Trenta embarcacions han format part de el dispositiu, que gestiona l'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua). Quatre dels vaixells són de grandària mitjana i estan ideats per treballar allunyats de les platges, mentre que les altres 26 barques han realitzat la seva tasca prop de la costa.

Per a les barques de litoral dels plàstics han suposat el 46,6% de l'total de residus, mentre que a el que recull per les de "semilitoral" el plàstic va representar el 65,8%.

La major concentració de plàstics s'ha donat a la zona norteste de Mallorca, amb percentatges de 89% a Muro, el 85% a Alcúdia i el 84% a Sant Llorenç, ia Menorca, amb registres de l'73% a Sant Lluís i el 70% a Alaior i Es Migjorn. 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Es tracta d’una escultura de l’artista Rosendo Porro Cuesta, del taller L’Enclusa, que serveix de contenidor, i que té com a objectiu el fet de fomentar el reciclatge dels plàstics als espais naturals, com ara la platja

Article
Notícia

Els governs balear i valencià posaren en marxa el projecte per finançar-se a través dels fons de reconstrucció de la Unió Europea, que consisteix en el desenvolupament d’equips automàtics per al retorn d’envasos de begudes reutilitzables, S’hi implicarà als municipis on es decideixin ubicar les màquines, fet que propiciarà l’apropament d’aquest sistema a la ciutadania i al petit comerç.

Butlletí