La meitat dels residus recollits al mar aquest estiu a les Balears eren plàstics

Font: EFE Verde

09/11/2019 - 07:00

Aquest any, les condicions meteorològiques han permès que les barques de neteja de litoral treballessin 153 dies. Trenta embarcacions han format part de el dispositiu.

El 49,6% de les 66,2 tones de residus recollits aquest estiu pel servei de neteja de litoral a les Illes Balears eren plàstics, mentre que el 21,8% eren fustes, el 12,7% vegetació, un 10,4% restes orgàniques , un 0,1% olis i el 5,3% un altre tipus de materials.

Segons ha informat la Conselleria de Medi ambient i Territori en un comunicat, al litoral de Mallorca es van recollir 42 tones, en el de Menorca 12,6, al mar d'Eivissa 9,6 i a Formentera 1,9 tones.

Aquest any, les condicions meteorològiques han permès que les barques de neteja de litoral treballessin 153 dies entre el 15 de maig i el 30 de setembre, amb una mitjana de recollida de 433,2 quilos de residus diaris.

Trenta embarcacions han format part de el dispositiu, que gestiona l'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua). Quatre dels vaixells són de grandària mitjana i estan ideats per treballar allunyats de les platges, mentre que les altres 26 barques han realitzat la seva tasca prop de la costa.

Per a les barques de litoral dels plàstics han suposat el 46,6% de l'total de residus, mentre que a el que recull per les de "semilitoral" el plàstic va representar el 65,8%.

La major concentració de plàstics s'ha donat a la zona norteste de Mallorca, amb percentatges de 89% a Muro, el 85% a Alcúdia i el 84% a Sant Llorenç, ia Menorca, amb registres de l'73% a Sant Lluís i el 70% a Alaior i Es Migjorn. 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament ha posat en marxa la recollida porta a porta al barri de sa Torre de Porto Cristo i a Son Macià. Són dues proves pilot, a zones poc conflictives, amb l’objectiu d’introduir el sistema al centre de Manacor d’aquí a 6 mesos.

Article

La gran participació de la societat Menorquina en la reducció i reciclatge de residus demostra la continuïutat de les iniciatives impulsades

Notícia
Presentació de 'Mou-te pel mar!', a la Diputació de Girona.

Presentació de 'Mou-te pel mar!', a la Diputació de Girona.

S'ha presentat el projecte 'Mou-te pel mar!', una iniciativa per fomentar la neteja dels ecosistemes marins i litorals de la Costa Brava. La impulsen els palamosins de Twinapp Running, en col·laboració amb l'associació RunWomanRun, i el seu objectiu és la promoció de l'esport amb consciència mediambiental. Es tracta d'organitzar sortides per fer 'plogging' i 'eco-swimming'. O el que és el mateix córrer i nedar i, alhora, anar recollint les deixalles que es vagin trobant.

Butlletí