La Mancomunitat La Plana recull gairebé 2,5 tones d'oli vegetal

Font: Mancomunitat La Plana i Nació digital

11/09/2019 - 08:00

Fa un any que la Mancomunitat La Plana va posar en funcionament el servei de recollida d'oli vegetal mitjançant contenidors al carrer.

La recollida d'oli vegetal usat es tracta de recollir l'oli vegetal que s'utilitza per cuinar, amanir o que prové de les llaunes de conserva i portar-lo a un gestor autoritzat que n'obté biodièsel. 

Amb aquest any de funcionament del servei s'han recollit quasi dues tones i mitja d'oli vegetal, evitant que aquest residu acabi a les canonades i contaminant els rius i el mar.

Fer la recollida selectiva l'oli vegetal és tant senzill com posar l'oli vegetal usat en envasos de plàstic tancats, com ampolles de plàstic, i dipositar-los al contenidor específic instal·lats a la via pública dels municipis.

 

Per dipositar l'oli en els contenidors, instal·lats als municipis que formen part de la Mancomunitat, s'ha de posar en envasos de plàstic tancats com ampolles. Estan ubicats a Balenyà, Collsuspina, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Viladrau i Sant Miquel de Balenyà.

Si algú està interessat en disposar de més informació, pot posar-se en contacte amb els serveis de medi ambient de la Mancomunitat La Plana; la qual ja agraït la col·laboració de tots els ciutadans implicats en aquest nou servei de recollia de l'oli vegetal i animar a seguir utilitzant-lo.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Ja fa mig any que s’ha posat en funcionament el servei de recollida d’oli vegetal mitjançant contenidors al carrer de Santa Eulàlia de Riuprimer. 

Notícia

Des del novembre del 2018 el municipi aplica el nou model de recollida selectiva “Porta a Porta” i amb només 8 mesos s’ha assolit el 75% de recollida selectiva. Durant aquests primers mesos a l’Esquirol i a Cantonigròs s’ha passat d’un 52% a un 75% de recollida selectiva amb una disminució del rebuig del 65%.

Notícia

Roda de Ter va ser un dels primers municipis d’Osona a fer la recollida selectiva Porta a Porta, però darrerament el nivell de recollida selectiva està baixant. S'entregraran cubells amb xip per saber com recicla cada llar i així poder proposar mesures de millora que permetin que tothom pagui pel que genera en un futur.

Butlletí