La Mancomunitat La Plana recull gairebé 2,5 tones d'oli vegetal

Font: Mancomunitat La Plana i Nació digital

11/09/2019 - 08:00

Fa un any que la Mancomunitat La Plana va posar en funcionament el servei de recollida d'oli vegetal mitjançant contenidors al carrer.

La recollida d'oli vegetal usat es tracta de recollir l'oli vegetal que s'utilitza per cuinar, amanir o que prové de les llaunes de conserva i portar-lo a un gestor autoritzat que n'obté biodièsel. 

Amb aquest any de funcionament del servei s'han recollit quasi dues tones i mitja d'oli vegetal, evitant que aquest residu acabi a les canonades i contaminant els rius i el mar.

Fer la recollida selectiva l'oli vegetal és tant senzill com posar l'oli vegetal usat en envasos de plàstic tancats, com ampolles de plàstic, i dipositar-los al contenidor específic instal·lats a la via pública dels municipis.

 

Per dipositar l'oli en els contenidors, instal·lats als municipis que formen part de la Mancomunitat, s'ha de posar en envasos de plàstic tancats com ampolles. Estan ubicats a Balenyà, Collsuspina, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Viladrau i Sant Miquel de Balenyà.

Si algú està interessat en disposar de més informació, pot posar-se en contacte amb els serveis de medi ambient de la Mancomunitat La Plana; la qual ja agraït la col·laboració de tots els ciutadans implicats en aquest nou servei de recollia de l'oli vegetal i animar a seguir utilitzant-lo.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Força participació i poques incidències en la primera nit de recollida de residus porta a porta al Vendrell. El veïnat dels nuclis de Sant Vicenç de Calders, el Nou Vendrell i Torreblanca s’han estrenat en aquest nou sistema que és només el començament d’un pla per a millorar en matèria de reciclatge. En aquest sentit, la regidoria de Recollida de Residus i de Medi Ambient anuncia que amplia de un a tres dies la recollida de poda a tot el municipi.

Acte
Notícia

L'Ajuntament de Cubelles i la Mancomunitat Penedès - Garraf acorden la implantació del nou sistema de recollida de la brossa per a finals del 2021. L'entesa, que també inclou les obres de remodelació de la deixalleria per al primer trimestre de l'any vinent, recull la combinació del porta a porta amb contenidors de targetes intel·ligents

Butlletí