La ‘guerrilla hortera’, tret de sortida de la Setmana de l’Aplec d’agricultura urbana

Redacció
28/05/2015

El proper dissabte 30 de maig a les 12.30 h, la 'guerrilla hortera' inaugurarà la Setmana de la l'Aplec d'agricultura urbana (del 30 de maig al 7 de juny), una trobada anual per a la divulgació del coneixement i els beneficis de l'agricultura urbana entre els habitants i organitzacions de les ciutats. La cantonada de rambla de Catalunya amb Gran Via serà el punt de trobada de la ‘guerrilla hortera', que proposarà reapropiar-se dels espais públics mitjançant la plantació de plantes comestibles.

Mostrant les grans possibilitats que els espais públics ofereixen per a la plantació de plantes comestibles, l'objectiu de la 'guerrilla hortera' és reivindicar l'agricultura urbana i el potencial de transformació del espais per la ciutadania.
A més a més, del 2 al 6 de juny, de 17 h a 20 h, qui ho vulgui podrà passar a recollir gratuïtament terra i planter per fer la seva pròpia guerrilla al llarg de la setmana. El punt de recollida del material serà la plaça de l'Espai Jove La Fontana (c. Gran de Gràcia, 190). A canvi d'aquest material, l'organització de l'Aplec demana als participants l'enviament d'una fotografia que mostri l'acció de "guerrilla hortera" a instagram o bé amb un twitt amb el hastag #concurshortera i anomenant el compte @agriurb. El 6 de juny, dia en què se celebrarà la jornada central de l'Aplec, es votarà la millor fotografia que tindrà un premi de 200€ per gastar a la botiga de l'hort urbà.
L'Aplec d'agricultura urbana, que se celebrarà el proper dia 6 de juny a l'Espai Jove la Fontana, de 9.30 h a 18 h, és una iniciativa única a Catalunya que pretén connectar a les persones i col·lectius interessats pel cultiu urbà i alhora generar una xarxa de treball efectiva entre tots els que practiquen i defensen els projectes d'horts en entorns urbans o periurbans. Amb aquest objectiu, l'Aplec organitza un conjunt d'activats anomenades la Setmana de l'Aplec, entre el 30 de maig i el 7 de juny, tant per a promoure l'agricultura a les ciutats, com per compartir aprenentatges i experiències.
El projecte, que enguany arriba a la seva segona edició, compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) des del projecte SIDIG- MED, i el programa ENPI CBC Med de la Unió Europea.
L'Aplec comptarà amb tres tipus d'activitats:
L'Aplec Dissabte 6 de juny, Espai Jove La Fontana Cal inscripció prèvia Preu entrada: 5€ (inclou el dinar) Programa complet i inscripcions: http://www.agriculturaurbana.cat/programa-aplec/
La setmana de l'Aplec Del 30 de maig al 5 de juny, a diferents llocs de Catalunya Sense inscripció Entrada gratuïta Programa complet: http://www.agriculturaurbana.cat/setmana/
La ruta de l'hort Diumenge 7 de juny, a diferents punts de Barcelona Cal inscripció prèvia Entrada gratuïta (inclou autocar i dinar)

Programa complet i inscripcions aquí 

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí