La Festa de la Mitjana commemora el Dia Internacional de la Terra

Font: Paeria de Lleida

23/05/2018 - 08:41

El bosc de ribera del Parc de la Mitjana ha estat durant tot el matí l’escenari escollit per la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida per commemorar el Dia Internacional de la Terra, una jornada a la qual s’han adherit centenars de famílies.

Els seus camins i racons, s’han omplert de diferents propostes musicals, de circ, d’arquitectura, de poesia, de pintura i dibuix... racons artístics i naturalistes, amb jocs, experiments i activitats de descoberta ... per a tots els gustos i totes les edats, amb més de 20 activitats variades, entre les quals ha destacat una sèrie de tallers d’arquitectura amb elements naturals, una mostra de música d’acordions, un tastet de poemes musicats i un racó de pintura amb aquarel·les i carbonet obert a tothom, on convidem a tots els amants de la pintura i el dibuix a venir a pintar, aquell dia, la Passarel·la de la Mitjana.

Per als més menuts, entre altres activitats, hi ha hagut les sessions de contacontes dins el bosc, al costat del Pont de Ferro. També s’ha preparat un espectacle de titelles amb el títol “El Nil i els fruits del bosc”, així com un muntatge de l’arbre de les Papallones. Mentrestant, a la sala de l’audiovisual del parc, s’han projectat les fotografies de l’exposició ‘La Primavera de Lleida’. Una exposició formada per 35 imatges inspirades en la primavera, aportades per 16 fotògrafs de l’Associació Amics de la Foto de Lleida.

El tinent d’alcalde i regidor de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, que ha visitat la Mitjana i ha saludat a les famílies que gaudien de les activitats, ha explicat la simbiosi d’aquests nous elements culturals a la Festa de la Mitjana, tot dient que la trobada d’avui era un encontre entre l’art i la natura, amb l’objectiu de potenciar sentiments i valors. “Els animals, la diversitat, l’aigua o el clima són elements que afloren en cadascuna de les activitats programades, a les quals es convida a participar col·lectivament les famílies, perquè actuïn des d’un punt de vista generacional en aquesta festa”, ha dit.

El Dia Internacional de la Terra és una data instaurada per l’ONU el 1970, amb l’objectiu de sensibilitzar al món de la necessitat de protegir el medi ambient i de la conservació de la biodiversitat. En un món cada cop més urbanitzat i tecnificat, on es van perdent els espais i els temps d'harmonia entre la humanitat i la natura, és necessari recuperar-los perquè ambdós puguem prosperar. Per aquesta raó l’Ajuntament de Lleida fa temps treballa amb diferents programes de promoció del coneixement i el contacte amb la Natura amb propostes com el programa Lleida en viu, de descoberta del Parc de la Mitjana, el programa d’Ecoactivitats naturalistes.

També forma part d’aquest objectiu els projectes d’ampliació de zones arbrades i la construcció de boscos urbans a la ciutat, com el de Cappont o el de Balàfia que inclou un jardí de papallones per augmentar la diversitat d’aquests animals a la ciutat.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Article

L’ens ha celebrat la reunió del seu patronat, que ha aprovat el pla de treball per 2024 i el pressupost, que serà de 428.100 euros

Notícia

Seixanta centres de la ciutat participen en el programa amb projectes de reciclatge, horts escolars, estalvi energètic i increment de la biodiversitat al pati. El Saló de plens de la Paeria acull l’acte de signatura de compromís d’Escoles Sostenibles de Lleida

Butlletí