La Federació Espanyola de Municipis premia el Tub Verd de Mataró

Font: Ajuntament de Mataró
17/11/2010

El Tub Verd, la xarxa urbana de distribució de calor i fred de Mataró gestionada per Mataró Energia Sostenible (MESSA), ha rebut el premi a les bones pràctiques locals pel clima, dins la categoria "eco-innovació", atorgat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), a través de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima. L'acte de lliurament s'ha celebrat aquest matí a la ciutat de Vigo, i ha comptat amb la presència de la presidenta de MESSA i regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament, Quiteria Guirao.

El Premi a les Bones Pràctiques, que celebra la seva tercera edició, té per objectiu fer un reconeixement als projectes locals que ajuden a frenar el canvi climàtic. A més del Tub Verd de Mataró a la categoria d'eco-innovació, enguany també s'han premiat els ajuntaments de Lleó (mobilitat), Pamplona (ordenació del territori, urbanisme i edificació) i 4 ajuntaments de la província de Pontevedra a la categoria d'energia.

 L'alcalde de Vigo, Abel Caballero, i la secretària d'Estat de Canvi Climàtic del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Teresa Ribera, han lliurat els premis en el transcurs de la VI Assemblea de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima de la FEMP, celebrada aquest 15 de novembre.

L'estalvi energètic del Tub Verd
Actualment el Tub Verd subministra 8.159.000 kWh l'any d'energia que representa un estalvi net de 7.263.417 kWh l'any de gas natural. El Tub Verd, en comparació amb les calderes convencionals substituïdes, representa un estalvi del 69 % en les emissions de CO2, és a dir, 1.272 t de CO2 l'any.

 Amb el desenvolupament actual el Tub Verd serveix a 18 equipaments de la ciutat de Mataró que comptabilitzen més de 145.000 usuaris. L'extensió del projecte cap al front de mar, ja en funcionament, permet doblar pràcticament la xarxa anual de canonades i usuaris del Tub Verd, amb el que ja es compta amb 23,5 quilòmetres de Tub Verd a Mataró.

Teniu més informació de les iniciatives premiades per la Federació de Municipis aquí.

Sostenible.cat publicarà en els propers dies un reportatge sobre la iniciativa Tub Verd de Mataró dins l'especial Millors iniciatives locals 2009

Municipis: 

Relacionats

Article

La companyia municipal Aigües de Mataró posa en marxa una campanya per promoure el consum d'aigua de l'aixeta per beure i evitar adquirir envasos de plàstic innecesaris. El repartiment de cantimplores i la instal·lació de noves fonts públiques són algunes de les accions d’aquesta iniciativa.

Notícia

L’Ajuntament de Mataró i Ecovidrio han posat en marxa una campanya informativa adreçada a les activitats comercials que generen el 52% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús. La campanya consisteix en informar a tots els bars, restaurants i hotels de la ciutat sobre l’obligatorietat de separar els residus d’envasos de vidre tal com recull la legislació vigent i es lliuraran cubells gratuïts amb la finalitat de facilitar la separació dels residus de vidre als establiments.

Acte
20/11/2019
Biblioteca de Tordera. Joan Maragall, 6. Tordera

Butlletí