La Diputació i Caixa de Catalunya recuperen boscos cremats i franges de protecció contra incendis

El cost total d'aquestes actuacions ha estat de 114.395 euros
Font: DiBa
11/03/2010

En del marc del conveni de col·laboració per a la gestió d'espais naturals d'interès local entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social de Caixa Catalunya s'han dut a terme diverses actuacions forestals als municipis de Vacarisses (Can Torrella), Vilobí del Penedès(Bosc de Ca l'Olivella) i Viladecavalls (Serra de Collcardús). El cost total d'aquestes actuacions ha estat de 114.395 euros.

A Vacarisses i Vilobí les accions, realitzades l'any passat, han consistit en treballs de millora forestal i d'afavoriment de la regeneració natural en zones afectades per pertorbacions, com ara incendis forestals i ventades. En el cas de Viladecavalls la finalitat ha estat la prevenció d'incendis forestals en la franja perimetral al voltant de la Urbanització Can Corbera, la millora de les pinedes i alzinars i l'ordenació de l'accés a l'espai senderista de Collcardús pel Camí de l'Alzinar.
Els treballs de millora dels boscos d'alzina i roure de Vacarisses (42 ha) i de pi blanc de Vilobí del Penedès (20 ha), han tingut com a objectiu la recuperació i millora de les masses forestals i dels hàbitats per a la fauna. Concretament, s'ha reduït la densitat d'arbres, afavorint el seu creixement i disminuint el risc d'incendi, i s'ha potenciat la biodiversitat amb la creació d'espais oberts.
Els treballs fets a Vilobí es podran veure a partir de demà, 12 de març, en una exposició titulada 'La millora dels nostres boscos' a la Sala d'exposicions del Centre Cívic Jaume Vila de Vilobí del Penedès.

Relacionats

Butlletí