La bicicleta elèctrica guanya la cursa de mitjans entre Fornells de la Selva i Girona

Font: Mou-te en bici
21/10/2015 - 00:00

Aquest 17 d'octubre s'ha celebrat la cursa de mitjans arreu de Catalunya, una comparativa cívica de cost econòmic, impacte ambiental i temps de viatge entre cotxe i transport públic. Emmarcada a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, es recrea un desplaçament urbà entre dos punts, o interurbà entre l'Ajuntament d'un municipi i la capital de demarcació, emprant, com a mínim dos participants: un en cotxe propi i l'altre en transport públic.

 

A Fornells de la Selva en van organitzar una, concretament des de l'esglesia de Sant Cugat, fins al peu de les escales de la Catedral de Girona. Hi han participat L'Alcalde de Fornells Narcís Boschdemont, i membres del consistori aixì com la Junta Directiva de Mou-te en Bici, a més d'altres persones voluntaries.

El vehicle guanyador ha estat la Bicicleta electrica, sistema Pedelec, amb un temps de 19 minuts.

El Scotter ha arribat a 2 minuts de la bici, considerant que havia de estacionar la moto en el lloc adequat a aquest vehicle.

Els vehicles i transport públic participants han estat:

Bicicleta. Per la N-II i carrer de Barcelona.

Bicicleta. Pel camí ral, fins la Creu de Palau i Pericot.

Bicicleta electrica. Per N-II i Pericot, carrer del Carme.

Scooter. Per carrer Barcelona i JoanMaragall.

Cotxe: per NII, carrer Barcelona.

Bici Tren, de la Plaça de Catalunya fins a l'estació de Fornells/Girona i Bici fins a la Catedral.

Bus-caminar. De Fornells fins Estació Girona i a peu.

Caminar. De Fornells a la plaça de la Catedral.

 

 

Després de la bicicleta elèctrica i la motocicleta, en tercer lloc han arribat les bicis que anaven per la N-II, a 8 minuts del primer, que han igualat el temps del cotxe, el conductor del qual ha hagut de fer un tram a peu des del parking de pagament.

El recorregut fet entre 7,30 i 8 km podia incloure trams de carretera, tot i així la nova generació de bicicleta electrica s'ha imposat, sense cap penalització per a contaminació ambiental i acústica, que si s'els aplicarà als mitjans contaminants, cotxe, scotter i Bus, i amb menor mesura al tren/bici.

El transport públic amb sortides molt distanciades ha estat perjudicat, tant el tren com el bus.

Mou-te en bici, agraieix a l' Ajuntament de Fornells i a la ATM, la seva col:laboració en aquest acte que demostra una vegada més la necessitat de millorar l'accés de les persones al transport públic i la gran potencialitat de la bicicleta electrica en distàncies a partir dels 7 km.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí