La 26a Setmana del Medi Ambient de Terrassa insisteix en la necessitat de prevenir i reciclar els residus

Font: Ajuntament de Terrassa

10/06/2017 - 22:27

El 5 de juny es va iniciar la 26a Setmana del Medi Ambient de Terrassa. Aquesta nova cita posa enguany l'accent en "Prevenir i reciclar els residus, la millor opció!". Sota aquesta motivació s'organitzen, fins a l'11 de juny, activitats de diferents tipus i orientades a públics de totes les edats. L'objectiu del programa és posar de manifest la importància de la prevenció de residus, sobretot davant la complexitat del tractament d'alguns materials i el paper imprescindible que hi juga la col·laboració ciutadana.

Aquesta sensibilització està orientada a minimitzar l'impacte mediambiental de la producció d'aquests residus, però també a reduir la factura del seu tractament, que va creixent de forma progressiva.

El programa d'activitats inclou diverses activitats de sensibilització, que van des de projeccions de pel·lícules fins a actuacions teatrals per a infants i també per a persones adultes. Les conferències i els tallers, com el que ensenya a aprofitar l'oli de cuina per fer sabó, també tenen el seu espai destacat. Igualment, s'han programat diverses visites per conèixer les experiències i els espais sostenibles que la ciutadania té més a prop, com ara als horts urbans que l'Ajuntament promou amb la col·laboració d'organitzacions socials; a les deixalleries, on es podrà conèixer de primera mà la seva activitat; als espais de l'Anella Verda; al Centre d'Atenció d'Animals Domèstics; o a les pedalades per la ciutat i el seu entorn, amb rutes senzilles i a l'abast de tothom.

La festa de tancament de la Setmana del Medi Ambient se celebrarà al Parc de Vallparadís, al llarg del matí del diumenge, 11 de juny, i aproparà als nens i a les nenes a les realitats dels residus, del reciclatge, de l'ús de materials sostenibles i de la racionalitat a la cuina, sempre de la mà del joc i de la diversió. Al mateix espai, tindrà lloc també la Fira Activa't pel Medi Ambient, que organitza l'Adenc.

En total, una quarantena d'entitats, institucions i organitzacions estan involucrades en la organització del programa i en el desenvolupament de les seves activitats. A banda de la programació convencional, els centres adherits a la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Terrassa (XEST) i algunes biblioteques municipals també albergaran activitats, reforçant la idea de sensibilització i d'implicació dels més petits i les més petites de la ciutat.

En aquesta mateixa línia, el programa de la Setmana del Medi Ambient proposa algunes accions o reptes per a cada jornada, des d'un dia que se suggereix la mobilitat a peu o en transports sostenibles, fins a una altra que proposa no utilitzar bosses de plàstic, o centrar-se en l'estalvi d'aigua o l'aprofitament dels aliments, per exemple.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Un dels objectius del Centre d'Informació Ambiental Bonvilar (CIAB), situat al camí dels Plans de Can Bonvilar, és divulgar i promocionar l'entorn natural de l'Anella Verda de Terrassa.

Butlletí