Juguem net. És fàcil, fem-ho bé! a Montornès del Vallès

10/01/2023 - 09:18

L'Ajuntament de Montornès del Vallès ha engegat la campanya de sensibilització sobre la recollida de residus “Juguem net. És fàcil, fem-ho bé!”.

La campanya vol sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de millorar la recollida de residus i aconseguir un municipi més net i sostenible. En els propers dies el veïnat rebrà a casa seva informació per fer una correcta gestió de les deixalles.

Juguem net. És fàcil, fem-ho bé! és el títol de la campanya que l’Ajuntament de Montornès del Vallès ha posat en marxa per sensibilitzar el veïnat sobre la importància de reciclar els residus de forma separada i als contenidors corresponents.

La iniciativa tracta de posar l'accent sobre la responsabilitat col·lectiva, a través de la idea de jugar net i en equip, per aconseguir un municipi més net i sostenible que eviti agreujar els efectes del canvi climàtic.  

Mitjançant la campanya s’informarà la ciutadania dels serveis gratuïts que té a la seva disposició per a la correcta recollida i gestió dels residus (deixalleria fixa i mòbil, contenidors, recollida voluminosos, etc.). També promou bones pràctiques en relació al reciclatge i als excrements d’animals i es recorden les bonificacions que comporta fer-ho bé.

La difusió començarà en el propers dies amb una carta de l’alcalde, acompanyada d’un tríptic i d’un imant, que s’enviarà a tots els domicilis de Montornès i es reforçarà amb la publicació d’una sèrie de vídeos i de missatges als diversos canals de comunicació i plataformes de l’Ajuntament. El projecte compta amb la col·laboració de l’empresa Corporación CLD, SUTR, SL.  

La campanya Juguem net. És fàcil, fem-ho bé! es complementarà amb actuacions de sensibilització i de divulgació coordinades amb l’Àrea de Seguretat Ciutadana i Convivència.

 

Objectiu: incrementar els percentatges de recollida selectiva

La Unió Europea ha establert uns objectius a curt i mig termini segons els quals els estats membres han d’arribar al 55 % de l’índex de reciclatge l’any 2025. L’any 2030 hauria de ser del 60 % i el 2035 del 65 %. En aquests moments a Montornès el percentatge se situa en un 41,6 %.

Montornès disposa de 465 contenidors repartits en 95 àrees situades a menys de 200 m del veïnat. Cal dipositar les deixalles a l’interior dels contenidors, entre les 18 i les 23 h. 

Els residus especials (fluorescents, piles, toners d’impressora, productes químics...); les runes; els de grans volums o les restes de poda no es poden llençar als contenidors. S'han d'abocar a la deixalleria, la deixalleria mòbil, o sol·licitant els serveis de recollida de trastos vells i de poda.

L’any 2021 es van recollir prop de 820 tones de voluminosos. El problema amb aquest típus de residu és que es llencen al carrer els dies que no toca. A partir d'ara, per facilitar l'accés, es posarà en marxa la cita prèvia telefònica o per WhatsApp. Aquells que es deixin a la via pública fora dels dies fixats aniran marcats amb una enganxina i no seran recollits.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Es penalitza amb el 50% els habitatges que no participin del Porta a Porta i es bonifica amb el 5% aquells que generin poca resta

Notícia

Des de de diumenge 1 de gener, ha començat el control de les aportacions per tal d'aplicar la nova taxa de residus segons la participació en el sistema porta a porta.

Notícia

La campanya ‘Objectiu Sostenibilitat! Fem el Clic!’ convida a fer un canvi de mentalitat, fomentar el civisme i les conductes responsables i afavorir un canvi d’hàbits.

Butlletí