Juguem net. És fàcil, fem-ho bé! a Montornès del Vallès

10/01/2023 - 09:18

L'Ajuntament de Montornès del Vallès ha engegat la campanya de sensibilització sobre la recollida de residus “Juguem net. És fàcil, fem-ho bé!”.

La campanya vol sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de millorar la recollida de residus i aconseguir un municipi més net i sostenible. En els propers dies el veïnat rebrà a casa seva informació per fer una correcta gestió de les deixalles.

Juguem net. És fàcil, fem-ho bé! és el títol de la campanya que l’Ajuntament de Montornès del Vallès ha posat en marxa per sensibilitzar el veïnat sobre la importància de reciclar els residus de forma separada i als contenidors corresponents.

La iniciativa tracta de posar l'accent sobre la responsabilitat col·lectiva, a través de la idea de jugar net i en equip, per aconseguir un municipi més net i sostenible que eviti agreujar els efectes del canvi climàtic.  

Mitjançant la campanya s’informarà la ciutadania dels serveis gratuïts que té a la seva disposició per a la correcta recollida i gestió dels residus (deixalleria fixa i mòbil, contenidors, recollida voluminosos, etc.). També promou bones pràctiques en relació al reciclatge i als excrements d’animals i es recorden les bonificacions que comporta fer-ho bé.

La difusió començarà en el propers dies amb una carta de l’alcalde, acompanyada d’un tríptic i d’un imant, que s’enviarà a tots els domicilis de Montornès i es reforçarà amb la publicació d’una sèrie de vídeos i de missatges als diversos canals de comunicació i plataformes de l’Ajuntament. El projecte compta amb la col·laboració de l’empresa Corporación CLD, SUTR, SL.  

La campanya Juguem net. És fàcil, fem-ho bé! es complementarà amb actuacions de sensibilització i de divulgació coordinades amb l’Àrea de Seguretat Ciutadana i Convivència.

 

Objectiu: incrementar els percentatges de recollida selectiva

La Unió Europea ha establert uns objectius a curt i mig termini segons els quals els estats membres han d’arribar al 55 % de l’índex de reciclatge l’any 2025. L’any 2030 hauria de ser del 60 % i el 2035 del 65 %. En aquests moments a Montornès el percentatge se situa en un 41,6 %.

Montornès disposa de 465 contenidors repartits en 95 àrees situades a menys de 200 m del veïnat. Cal dipositar les deixalles a l’interior dels contenidors, entre les 18 i les 23 h. 

Els residus especials (fluorescents, piles, toners d’impressora, productes químics...); les runes; els de grans volums o les restes de poda no es poden llençar als contenidors. S'han d'abocar a la deixalleria, la deixalleria mòbil, o sol·licitant els serveis de recollida de trastos vells i de poda.

L’any 2021 es van recollir prop de 820 tones de voluminosos. El problema amb aquest típus de residu és que es llencen al carrer els dies que no toca. A partir d'ara, per facilitar l'accés, es posarà en marxa la cita prèvia telefònica o per WhatsApp. Aquells que es deixin a la via pública fora dels dies fixats aniran marcats amb una enganxina i no seran recollits.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental instal·larà del 7 de novembre al 5 de gener a espais públics dels municipis consorciats i en el marc de la campanya Aquí no llencem res!- Aquí ho reciclem tot!, un punt informatiu itinerant d'àmbit ambiental per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals.

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha iniciat una campanya de sensibilització ciutadana per fomentar la recollida selectiva de l'oli de cuina usat a les llars, i proporcionarà als usuaris/es que portin oli a la deixalleria un embut per facilitar-ne la recollida.

Notícia

Es penalitza amb el 50% els habitatges que no participin del Porta a Porta i es bonifica amb el 5% aquells que generin poca resta

Butlletí