Inaugurada una nova planta de tractament de residus a Botarell

La infraestructura té una capacitat de tractament de 85.000 tones de residus l'any
Font: Gencat
27/03/2009 - 00:00

El president de la Generalitat, José Montilla, va inaugurar dimecres 25 de març la planta mecanicobiològica de tractament de residus situada al municipi de Botarell, una planta que permetrà el tractament complet dels residus, així com la generació d'energia elèctrica. La infraestructura ha suposat un cost de 42 milions d'euros.

Aquesta és la primera planta mecanicobiològica de tractament de residus que funcionarà fora de l'àrea metropolitana de Barcelona. La instal·lació és un element clau en la nova concepció de la gestió i tractament de residus a Catalunya, on no hi ha cap residu que vagi a l'abocador o a la incineradora sense haver passat abans per un tractament per recuperar la màxima quantitat de recursos (vidre, paper, envasos...). Així, el tractament mecànic biològic de tots els residus és un tret identificatiu i diferenciador del model català de gestió de residus.

La planta s'inscriu en el conjunt d'actuacions previstes en les comarques de Baix Camp, Alt Camp, Baix Penedès i Tarragonès per tal de donar un servei, pel que fa a la gestió i tractament de residus, eficient i pròxim a la ciutadania, i serà gestionada pel Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals del Baix Camp, integrat pel Consell Comarcal del Baix Camp, l'Agència de Residus de Catalunya i els ajuntaments de la comarca i que té per objectiu abordar conjuntament les decisions que afecten aquest territori en matèria de residus municipals i fer-ne la millor gestió possible.

La planta té una capacitat de tractament de 85.000 t/any i es preveu que entri en funcionament a finals de 2009. Els principals processos que portarà a terme són el tractament mecànic - biològic (TMB) amb digestió anaeròbia (metanització), l'estabilització aeròbia de la matèria orgànica, mitjançant túnels, i la maximització de la recuperació de materials (paper, vidre, plàstic, etc.) amb processos de selecció mecànica. Del resultat dels diferents processos efectuats s'obtindrà matèria orgànica estabilitzada, energia elèctrica i un rebuig gairebé inert expedit en bales retractilades amb plàstic.

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Acte
16/03/2024 - 00:00
Diverses poblacions d'Osona
Entrevista
Francesc Giró, director de Planificació Estratègica de l’Agència de Residus de Catalunya

Parlem amb el membre de l'Agència de Residus de Catalunya sobre el projecte europeu Sircles, que treballa a set països de la conca Mediterrània. 

 

Butlletí