Implantació de la recollida selectiva de residus Porta a Porta a Barberà del Vallès

16/03/2020 - 08:00

A finals de febrer es va realitzar la reunió informativa sobre la implantació de la recollida selectiva de residus Porta a Porta als barris de Can Gorgs, Can Gorgs II i Ca n'Estaper

Amb motiu de la propera implantació del servei de recollida selectiva de residus Porta a Porta, el passat dijous 27 de febrer es va dur a terme, a la Torre d'en Gorgs, una reunió informativa adreçada al veïnat dels barris de Can Gorgs, Can Gorgs II i Ca n'Estaper, els tres barris on, a partir del mes de juny, es desenvoluparà aquest servei.

La presentació va anar a càrrec de l'empresa Ambiens amb l'assistència de les tècniques de l'Ajuntament, que van resoldre tots els dubtes sobre la implantació d'aquest nou servei de recollida selectiva de residus. 

A la reunió, també van assistir veïns i veïnes dels tres barris, entre els quals es trobaven les famílies voluntàries de la prova pilot, que van intervenir explicant la seva experiència, que també ha quedat recollida en aquest vídeo.

A l'acte, també van assistir l'alcalde de Barberà del Vallès Xavier Garcés Trillo, el regidor de Cohesió Territorial i Transició Energètica, Carles Ortiz i Guarch, i els regidors i regidores de barri Daniel González Cabrera (Barri Estació - Ca n'Estaper), Maria Teresa Colomer i Mur (Barri Can Gorgs) i Joan Muñoz Altimira (Barri Can Gorgs II).

A partir d'ara, el veïnat dels tres barris rebrà a casa un butlletí informatiu especial de la recollida porta a porta i una carta personalitzada per poder anar a recollir el material necessari per al servei (kit de contenidors, bosses compostables, calendari, magnètic, adhesius). En tot moment, el veïnat rebrà el suport i l'acompanyament de l'empresa Ambiens per a la implantació del sistema de recollida, amb la figura de l'informador ambiental, per resoldre tots els dubtes que es vagin generant. 

La recollida porta a porta consisteix en lliurar els residus al servei municipal prèviament separats en origen a la porta de casa en uns dies i horaris determinats i així eliminar els contenidors del carrer. Actualment, aquest és l'únic sistema que permet superar el 50 % de recollida selectiva arribant a xifres d'entre el 60 i el 80 %.

Aquestes són les millores que s'obtindran amb la posada en marxa del sistema porta a porta són:

- Major comoditat en deixar els residus al davant de casa, sobretot per a la gent gran o persones amb diversitat funcional.

- Alliberament d'espai a la via pública per la retirada de la totalitat dels contenidors.

- Major control de l'empresa prestatària del servei amb una tecnologia de seguiment dels cubells buidats i que permetrà establir les bases per a un futur pagament de la taxa, en funció dels residus efectivament generats per cada unitat familiar. 

Cal recordar que la recollida porta a porta de grans productors s'iniciarà a finals d'abril, servei que millorarà el servei actual i la capacitat dels contenidors de la via pública, doncs la producció de residus d'aquestes activitats provoca que la ciutadania es vegi impossibilitada a vegades a dipositar correctament els seus residus en els contenidors corresponents. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Lleida ha iniciat la recollida selectiva de residus porta a porta a una part dels barris de Pardinyes i Balàfia i ha posat a disposició de la ciutadania una app del porta a porta.

Notícia

El proper 25 de maig començarà a funcionar el nou model de recollida de residus a Calaf. Un cop realitzats tots els passos previs per part de l'Ajuntament, es farà efectiva la implantació del sistema porta a porta. Prèviament, durant el mes de maig, s'intensificaran les accions de comunicació per tal de fer arribar a tota la població la informació i el material necessari per realitzar la correcta gestió dels residus.

Notícia

Impulsada per l’AMB, Ecovidrio i Ecoembes, en col·laboració amb els respectius ajuntaments. L’objectiu és analitzar la situació, informar els establiments i fomentar-hi la separació correcta de les diverses fraccions El sector de l’hostaleria i la restauració genera pràcticament el 50 % de tots els residus comercials recollits

Butlletí