Implantació de la recollida selectiva de residus Porta a Porta a Barberà del Vallès

16/03/2020 - 08:00

A finals de febrer es va realitzar la reunió informativa sobre la implantació de la recollida selectiva de residus Porta a Porta als barris de Can Gorgs, Can Gorgs II i Ca n'Estaper

Amb motiu de la propera implantació del servei de recollida selectiva de residus Porta a Porta, el passat dijous 27 de febrer es va dur a terme, a la Torre d'en Gorgs, una reunió informativa adreçada al veïnat dels barris de Can Gorgs, Can Gorgs II i Ca n'Estaper, els tres barris on, a partir del mes de juny, es desenvoluparà aquest servei.

La presentació va anar a càrrec de l'empresa Ambiens amb l'assistència de les tècniques de l'Ajuntament, que van resoldre tots els dubtes sobre la implantació d'aquest nou servei de recollida selectiva de residus. 

A la reunió, també van assistir veïns i veïnes dels tres barris, entre els quals es trobaven les famílies voluntàries de la prova pilot, que van intervenir explicant la seva experiència, que també ha quedat recollida en aquest vídeo.

A l'acte, també van assistir l'alcalde de Barberà del Vallès Xavier Garcés Trillo, el regidor de Cohesió Territorial i Transició Energètica, Carles Ortiz i Guarch, i els regidors i regidores de barri Daniel González Cabrera (Barri Estació - Ca n'Estaper), Maria Teresa Colomer i Mur (Barri Can Gorgs) i Joan Muñoz Altimira (Barri Can Gorgs II).

A partir d'ara, el veïnat dels tres barris rebrà a casa un butlletí informatiu especial de la recollida porta a porta i una carta personalitzada per poder anar a recollir el material necessari per al servei (kit de contenidors, bosses compostables, calendari, magnètic, adhesius). En tot moment, el veïnat rebrà el suport i l'acompanyament de l'empresa Ambiens per a la implantació del sistema de recollida, amb la figura de l'informador ambiental, per resoldre tots els dubtes que es vagin generant. 

La recollida porta a porta consisteix en lliurar els residus al servei municipal prèviament separats en origen a la porta de casa en uns dies i horaris determinats i així eliminar els contenidors del carrer. Actualment, aquest és l'únic sistema que permet superar el 50 % de recollida selectiva arribant a xifres d'entre el 60 i el 80 %.

Aquestes són les millores que s'obtindran amb la posada en marxa del sistema porta a porta són:

- Major comoditat en deixar els residus al davant de casa, sobretot per a la gent gran o persones amb diversitat funcional.

- Alliberament d'espai a la via pública per la retirada de la totalitat dels contenidors.

- Major control de l'empresa prestatària del servei amb una tecnologia de seguiment dels cubells buidats i que permetrà establir les bases per a un futur pagament de la taxa, en funció dels residus efectivament generats per cada unitat familiar. 

Cal recordar que la recollida porta a porta de grans productors s'iniciarà a finals d'abril, servei que millorarà el servei actual i la capacitat dels contenidors de la via pública, doncs la producció de residus d'aquestes activitats provoca que la ciutadania es vegi impossibilitada a vegades a dipositar correctament els seus residus en els contenidors corresponents. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Força participació i poques incidències en la primera nit de recollida de residus porta a porta al Vendrell. El veïnat dels nuclis de Sant Vicenç de Calders, el Nou Vendrell i Torreblanca s’han estrenat en aquest nou sistema que és només el començament d’un pla per a millorar en matèria de reciclatge. En aquest sentit, la regidoria de Recollida de Residus i de Medi Ambient anuncia que amplia de un a tres dies la recollida de poda a tot el municipi.

Acte
25/11/2020
Mercat municipal Barberà del Vallés. Carrer de la Verge de l'Assumpció, 32
Notícia

L'Ajuntament de Cubelles i la Mancomunitat Penedès - Garraf acorden la implantació del nou sistema de recollida de la brossa per a finals del 2021. L'entesa, que també inclou les obres de remodelació de la deixalleria per al primer trimestre de l'any vinent, recull la combinació del porta a porta amb contenidors de targetes intel·ligents

Butlletí