Gran èxit de participació ciutadana en la campanya DeixaLlibres

Font: Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
30/11/2011 - 00:00

Més de 2.200 llibres s'han recuperat a la xarxa de deixalleries de la comarca del Vallès Oriental al llarg de la Setmana Europea de Prevenció de Residus que s'ha celebrat del 19 al 27 de novembre arreu d'Europa, un 58% més que l'any anterior (1.400 exemplars).

A la campanya, que té com a objectiu principal conscienciar la ciutadania sobre la importància de generar menys residus, hi ha participat el 45% dels usuaris i usuàries, que han fet ús d'aquestes instal·lacions al llarg d'aquesta setmana, un 5% més que la passada edició, segons el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental.

Els promotors de les més de 500 activitats que s'han organitzat a Catalunya (institucions públiques, centres educatius, empreses, entitats sense ànim de lucre, associacions, etc.) calculen que durant aquests dies s'han mobilitzat unes 150.000 persones participant en les diverses accions de la Setmana, el 3,3% d'aquesta participació correspon a l'àmbit del Consorci, un 1% més.

Les activitats que s'han organitzat han volgut posar de relleu com els nostres hàbits i costums tenen una clara incidència en la generació de residus i han tractat la prevenció des de cinc punts de vista diferents: sensibilitzar sobre l'excés de residus, produir millor, consumir millor, allargar la vida dels productes i llençar menys residus.

Relacionats

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Notícia

Gran èxit els tallers sobre reciclatge domèstic per a persones grans dels centres residencials d'Igualada.

Notícia

Els fabricants de plàstic hauran d'abandonar components com el bisfenol A i els ftalats, que perjudiquen la salut.

Butlletí