Gran èxit de participació ciutadana en la campanya DeixaLlibres

Font: Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
30/11/2011

Més de 2.200 llibres s'han recuperat a la xarxa de deixalleries de la comarca del Vallès Oriental al llarg de la Setmana Europea de Prevenció de Residus que s'ha celebrat del 19 al 27 de novembre arreu d'Europa, un 58% més que l'any anterior (1.400 exemplars).

A la campanya, que té com a objectiu principal conscienciar la ciutadania sobre la importància de generar menys residus, hi ha participat el 45% dels usuaris i usuàries, que han fet ús d'aquestes instal·lacions al llarg d'aquesta setmana, un 5% més que la passada edició, segons el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental.

Els promotors de les més de 500 activitats que s'han organitzat a Catalunya (institucions públiques, centres educatius, empreses, entitats sense ànim de lucre, associacions, etc.) calculen que durant aquests dies s'han mobilitzat unes 150.000 persones participant en les diverses accions de la Setmana, el 3,3% d'aquesta participació correspon a l'àmbit del Consorci, un 1% més.

Les activitats que s'han organitzat han volgut posar de relleu com els nostres hàbits i costums tenen una clara incidència en la generació de residus i han tractat la prevenció des de cinc punts de vista diferents: sensibilitzar sobre l'excés de residus, produir millor, consumir millor, allargar la vida dels productes i llençar menys residus.

Relacionats

Notícia

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha iniciat una nova campanya per a la reducció de residus, amb tallers i recursos a les escoles. Aquest més de març s’ofereixen tallers a l’alumnat de primer de primària de totes les escoles del municipi, amb educadores i educadors ambientals.

Article

Dimarts 9 d’octubre a la tarda es va tancar la cinquena edició de Recuwaste, el Congrés sobre gestió de residus i economia circulat organitzat pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència Catalana de Residus i la Diputació de Barcelona. Les xifres parlen d’un èxit de la convocatòria, especialment significatiu en tractar-se d’una edició molt renovada, més transversal i farcida de novetats i activitats paral·leles.

Butlletí