Fotovoltaica i residus al Penedès-Garraf

09/02/2023 - 09:52

La Mancomunitat Penedès-Garraf instal·larà energia fotovoltaica a la planta de selecció de residus.

La seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va acollir la primera assemblea del 2023 de la Mancomunitat Penedès-Garraf. Un dels assumptes més destacats va ser l’aprovació de la licitació d’un nou contracte de servei per instal·lar energia fotovoltaica a la planta de selecció de residus de la Mancomunitat situada a Vilafranca.

L’objectiu és produir energia elèctrica per a l’autoconsum i avançar cap a un model més sostenible i eficient, que redueixi les emissions i contribueixi a mitigar el canvi climàtic, així com reduir la factura energètica de la gestió dels residus, afectada per l’augment general de preus d’aquest darrer període. L’estudi econòmic preveu que es pugui compensar amb energia fotovoltaica entre un 30 i un 35% del consum actual de la planta, i amb un estalvi net anual d’entre 2.000 i 4.000 euros.

El contracte d’instal·lació ha estat promogut en col·laboració amb l’Institut Català d’Energia (ICAEN) amb una fórmula pionera en què la Mancomunitat Penedès-Garraf esdevindrà una de les primeres entitats a implementar-la. Tindrà una durada de 12 anys, amb un import d’una mica més de 300 mil euros, que es distribuirà en quotes de 2.000 euros mensuals. L’acord preveu, a més de la instal·lació, el servei de manteniment, per tal de garantir el màxim autoconsum possible.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament d'Argentona ha iniciat la instal·lació de 30 nous panells fotovoltaics a la coberta de l'edifici de l'Ajuntament nou, una inversió que està finançada a parts iguals per la Diputació de Barcelona i una línia d'ajuts provinents dels fons europeus FEDER, dins del programa per a l'impuls de les entitats locals cap a una economia baixa en carboni. 

Article

L’Ajuntament de Rubí, a través de la unitat Rubí Brilla, vol encoratjar les comunitats de propietaris a apostar per l’autoconsum

Article

L'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID) i el Centre Cívic de Sant Joan de Vilanova i la Geltrú disposen des de fa poques setmanes d'energia generada per plaques solars fotovoltaiques. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú mitjançant l'Agència Local de l'Energia i el suport de la Diputació de Barcelona, ha incorporat a l'EMAID una instal·lació fotovoltaica per autoconsum de 10 kW de potència i a la coberta del centre cívic una de 5 kW.

Butlletí