Formar-se per l'acció climàtica

La Diputació de Barcelona formarà a l'alumnat de l'Escola del Treball
26/10/2022 - 08:33

La Diputació de Barcelona formarà i sensibilitzarà alumnes en matèria de transició energètica i acció climàtica, a través de l'Escola del Treball

Els alumnes de l'Escola del Treball, gràcies al conveni signat amb la Diputació de Barcelona, realitzaran accions formatives en matèria de transició energètica i adaptació climàtica amb l’objectiu de fomentar aquests perfils professionals i alhora, aprofitar aquests coneixements en la millora de l’eficiència i sostenibilitat dels edificis i recintes propis de la Corporació.

Aquest acord, signat pel diputat de Recursos Humans, Hisenda i Serveis Interns de la Diputació, Carles Ruiz, i el director de l’Escola del Treball, José Luís Duran, s’emmarca en l’estratègia del Pla d’Energia i Clima de la Diputació, dotat amb 46 milions d’euros, i que té com a objectiu assolir l’autosuficiència energètica i la neutralitat climàtica l’any 2030 ens els seus centres, equipaments i serveis (vint anys abans dels objectius d’emergència climàtica marcats per la UE), a més d’enfortir la capacitat d’adaptació i  resiliència de la corporació.

Entre les principals actuacions del Pla Clima, la Diputació vol transformar el Recinte de l’Escola Industrial per donar resposta a les noves demandes ciutadanes i adequar-lo als valors de la corporació, sota el nom “La Industrial+”. «Un projecte de futur per a l’Escola Industrial estructurat en tres objectius: innovació científica i social; lluita contra el canvi climàtic i patrimoni i comunitat i on l’ Escola del Treball, com a centre de referència en Indústria 4.0, no pot quedar al marge sinó que ha de convertir-se en un actiu clau de la seva transformació», assegura el diputat de Recursos Humans, Hisenda i Serveis Interns, Carles Ruiz.

En aquest sentit, el director de l’Escola del Treball, José Luís Duran, apunta que «les línies de treball de l’Escola inclouen un conjunt de temàtiques vinculades a l’eficiència energètica i sostenibilitat i la transició energètica i acció climàtica. Ara amb aquest conveni  possibilitem que els nostres alumnes puguin desenvolupar accions reals i dissenyar elements de suport per a la mitigació i adaptació climàtica i alhora, sensibilitzar-los entorn a aquesta problemàtica».

En concret, els alumnes de l’Escola del Treball participen en dos projectes: concurs de disseny de mecanismes de recàrrega elèctrica a l’espai públic i fabricació del prototipus seleccionat  i un segon, per a la fabricació de mobiliari per a la recuperació de l’espai públic de l’Escola Industrial per a ús ciutadà.

L’Escola treballa en la formació de tècnics, tècnics superiors i màsters de formació professional en les famílies professionals d’Administració i Gestió, Arts Gràfiques, Edificació i Obra Civil, Electricitat-electrònica, Energia i Aigua, Fabricació mecànica, Fusta i moble, Informàtica, Instal·lació i Manteniment, i Química.  Les seves línies de treball inclouen, d’aquesta manera, un conjunt de temàtiques vinculades a la indústria avançada intel·ligent (indústria 4.0), a l’eficiència energètica i sostenibilitat així com també vinculades al camp de la transició energètica i l’acció climàtica.

 

Accions per a la transició: transitar cap a la neutralitat

Impulsat per la Diputació de Barcelona, el Pla Clima planteja 34 accions per afavorir la transició energètica cap a la neutralitat, incidint de manera directa en els edificis de la corporació (64, de propietat i ús) i la flota de vehicles (400, de diverses categories). Aquestes accions compleixen un triple objectiu: reduir la demanda energètica, electrificar els consums i generar energia verda. És també un dels 22 projectes transformadors del Pla d’Actuació de Mandat 2020-2023 de la Diputació de Barcelona i neix de la voluntat política d’aquesta corporació envers l’emergència climàtica.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

 

Experts debaten sobre la planificació de l'educació ambiental en la jornada organitzada per la Diputació de Barcelona pel Dia Mundial de l'Educació Ambiental.

Article

Aquest mes de febrer 48 equipaments de la ciutat de Barcelona s'han sumat per lluitar contra el canvi climàtic

Article

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha publicat l’informe Canvi climàtic i salut a la ciutat de Barcelona.

Butlletí