Foment de la recollida selectiva a les escoles de Sant Adrià de Besòs

09/06/2023 - 08:31

Reciclar té premi i un món sense resta.

Dins el marc de la campanya ambiental "Actuem per la ciutat que volem” les escoles de Sant Adrià de Besòs varen participar de diferents projectes per la conscienciació i el foment de la recollida de residus.

Durant els mesos de febrer, març i abril d’enguany s’han desenvolupat una sèrie de projectes dins el marc de la campanya ambiental "ACTUEM PER LA CIUTAT QUE VOLEM” enfocada a la comunitat educativa dels centres de primària de Sant Adrià de Besòs, en la que han participat diferents escoles realitzant tallers i projectes amb l'objecte de divulgar, fomentar i conscienciar sobre la millora del civisme i la separació dels residus al nostre municipi.

Els alumnes entre 9 i 11 anys de les escoles Catalunya, Cascavell i Pompeu Fabra varen dur a terme el projecte educatiu Reciclar té premi. Aquest projecte ha consistit en la recollida selectiva de residus aportats per les famílies del centre, correctament separats a les seves llars, que s’han recollit i pesat al llarg d’una setmana. Dies previs a la recollida dels residus, els alumnes de quart (Catalunya i Cascavell) i cinquè (escola Pompeu Fabra) varen realitzar la formació mitjançant qüestionaris i jocs, així com preparar la difusió del projecte dins el centre per tal que totes les famílies dels alumnes poguessin portar els residus separats de casa durant una setmana sencera del mes de març.

Mostra dels tallers i formacions prèvies al projecte RECICLAR TÉ PREMI

 

Amb aquest projecte s’ha pretès donar visibilitat als beneficis de realitzar correctament la separació dels residus i mostrar que són recursos. D’acord amb el total de quilos de residus recollits, es premia a l’escola amb un retorn econòmic per subvencionar material escolar, així com una donació a una fundació o a una ONG que alumnes escullin.

En el conjunt de totes elles, s’han recollit 264 kg d’envasos, 245 kg de paper i cartró, 174 kg de vidre i 240 kg d’orgànica i a es disposa del vídeo resum del projecte. En el marc de la setmana del medi ambient, que se celebrarà durant els dies 6 al 16 de juny, es farà l’entrega dels premis a les escoles participants del projecte.

Per altra banda, el col·legi Amor de Déu i l’Institut – Escola La Mina s’han adherit a la campanya realitzant un taller anomenat Un món sense resta, a través del qual es pretén conscienciar de la importància de minimitzar la fracció resta dels nostres residus i ensenyar, de manera didàctica, a separar correctament les nostres deixalles.

Des de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs es valora molt positivament la participació de les escoles, ja sigui en el projecte Reciclar té premi o a través del taller Un món sense resta, i agraïm l’interès als tutors i directors dels centres participants. La campanya ha tingut un impacte positiu en els hàbits de certs ciutadans i ciutadanes, fet que suposa un pas més per millorar els resultats de recollida selectiva de la ciutat de Sant Adrià de Besòs.


 

Relacionats

Notícia

La iniciativa va començar el 18 de novembre i tindrà entre 2 i 3 mesos de durada. 

Article


 

El Festival Residu Zero és un esdeveniment inspirador per pensar, reflexionar, debatre i aconseguir una societat que generi una petjada de futur sense residus.

Notícia

El Pla Escola Clima Barcelona inclou un conjunt de mesures destinades a climatitzar els centres públics municipals mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques, que convertiran els equipaments en generadors d’energia. Amb un pressupost de 100 milions d’euros, el projecte es durà a terme en 170 escoles entre el 2024 i el 2029.

Butlletí