Finalitza la naturalització de la platja del Far a Vilanova i la Geltrú

09/06/2018 - 09:09

Els treballs realitzats per la Demarcació de Costes de l'estat i la millora dels accessos per part de l'Ajuntament de VNG converteixen la platja en un espai natural d'esbarjo, passeig i bany.

Les obres de naturalització de la platja del Far ja han finalitzat. Fa setmanes que la ciutadania ja hi passeja i en gaudeix i actualment s'estan enllestint detalls com la senyalització i els accessos. Les obres més importants realitzades per la Demarcació de Costes de l'estat han convertit l'esplanada on hi aparcaven els vehicles en un sistema dunar que evitarà l'erosió natural i que ha permès convertir aquesta platja semiurbana en una platja natural.

D'altra banda, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha intervingut complementant el projecte amb l'obra civil necessària per habilitar l'enllumenat públic, l'accés del bus llançadora que durant l'estiu connectarà aqueta platja amb l'aparcament gratuït de la ronda Europa 39 o l'ampliació de la vorera que travessa el pont sobre el torrent de la Pastera entre d'altres actuacions.

La nova platja del Far ha evidenciat la necessitat d'incorporar canvis en la mobilitat de la façana marítima. Els més destacats són la creació d'un aparcament gratuït amb capacitat per a fins a 700 vehicles a la ronda Europa connectat amb la platja del Far i a la façana marítima mitjançant un servei de bus gratuït; la creació d'una àrea verda exclusiva per a residents del barri de Mar, la creació de noves places de zona blava i un nou tram de carril bici i un aparcament per a bicicletes al parc de Ribes Roges per afavorir l'ús d'aquest mitjà de transport entre la ciutadania de VNG a l'hora d'accedir a la platja i a la façana marítima.

Treballs de senyalització viària

A partir d'aquesta setmana s'estan duent a termes els treballs de pintura i senyalització horitzontal del camí per a vianants, totalment accessible que sortirà de l'aparcament de la ronda Europa i arribarà fins a la façana marítima. Aquest camí de 1,3 km estarà indicat i podrà ser utilitzat pels vianants, essent totalment accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Així mateix, durant l'estiu es posarà en funcionament un servei d'autobús gratuït que connectarà l'aparcament amb la platja del Far i a la inversa i l'aparcament amb la façana marítima. 


 

Categories: 

Relacionats

Entrevista

Barcelona està desplegant la naturalització de la ciutat a través de la gestió ecològica dels espais verds. Aquest canvi cultural s’està fent de manera gradual però amb la seguretat que és un camí de millora de la salut de l’ecosistema urbà i amb ell de les persones que l’habiten. Izaskun Martí, directora de conservació d’espais verds i biodiversitat de l’Ajuntament de Barcelona, ens explica els procediments concrets per promoure la biodiversitat vegetal i animal a la ciutat, els reptes i els objectius que impulsen aquest canvi de filosofia.  

Notícia

L’impost del turisme sostenible (ITS) finançarà el projecte per un import total de 740.072 €. El projecte inclou la creació d’una aplicació que orientarà els usuaris sobre els llocs on es pot fondejar.

Butlletí