Finalitza la naturalització de la platja del Far a Vilanova i la Geltrú

09/06/2018 - 09:09

Els treballs realitzats per la Demarcació de Costes de l'estat i la millora dels accessos per part de l'Ajuntament de VNG converteixen la platja en un espai natural d'esbarjo, passeig i bany.

Les obres de naturalització de la platja del Far ja han finalitzat. Fa setmanes que la ciutadania ja hi passeja i en gaudeix i actualment s'estan enllestint detalls com la senyalització i els accessos. Les obres més importants realitzades per la Demarcació de Costes de l'estat han convertit l'esplanada on hi aparcaven els vehicles en un sistema dunar que evitarà l'erosió natural i que ha permès convertir aquesta platja semiurbana en una platja natural.

D'altra banda, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha intervingut complementant el projecte amb l'obra civil necessària per habilitar l'enllumenat públic, l'accés del bus llançadora que durant l'estiu connectarà aqueta platja amb l'aparcament gratuït de la ronda Europa 39 o l'ampliació de la vorera que travessa el pont sobre el torrent de la Pastera entre d'altres actuacions.

La nova platja del Far ha evidenciat la necessitat d'incorporar canvis en la mobilitat de la façana marítima. Els més destacats són la creació d'un aparcament gratuït amb capacitat per a fins a 700 vehicles a la ronda Europa connectat amb la platja del Far i a la façana marítima mitjançant un servei de bus gratuït; la creació d'una àrea verda exclusiva per a residents del barri de Mar, la creació de noves places de zona blava i un nou tram de carril bici i un aparcament per a bicicletes al parc de Ribes Roges per afavorir l'ús d'aquest mitjà de transport entre la ciutadania de VNG a l'hora d'accedir a la platja i a la façana marítima.

Treballs de senyalització viària

A partir d'aquesta setmana s'estan duent a termes els treballs de pintura i senyalització horitzontal del camí per a vianants, totalment accessible que sortirà de l'aparcament de la ronda Europa i arribarà fins a la façana marítima. Aquest camí de 1,3 km estarà indicat i podrà ser utilitzat pels vianants, essent totalment accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Així mateix, durant l'estiu es posarà en funcionament un servei d'autobús gratuït que connectarà l'aparcament amb la platja del Far i a la inversa i l'aparcament amb la façana marítima. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El Centre d’Estudis del Mar, equipament d’educació ambiental de la Diputació de Barcelona, ha iniciat el projecte Posidònia Costes del Garraf, de ciència ciutadana, per avaluar l’evolució de les praderies submarines de posidònia, endèmiques de la Mediterrània, situades davant del port de Vilanova i la Geltrú, dins de l’Espai Marí Costes del Garraf.

Notícia

El port Grand Marina de Vilanova i la Geltrú participa en la iniciativa, que pretén millorar la qualitat de l'aigua i la sostenibilitat a les zones portuàries

Acte
27/09/2023 - 12:00
Masia d'en Cabanyes, Vilanova i la Geltrú

Butlletí