Èxit i perspectives de continuïtat per a la implantació de menjadors escolars ecològics a Osona

La introducció d'aliments ecològics i/o de proximitat esdevé un benefici per a la salut dels alumnes, i per al medi ambient i l'economia de la comarca
Font: Ajuntament de Manlleu
12/06/2012 - 00:00

Dissabte passat, 9 de juny, es va celebrar al Museu del Ter de Manlleu una taula de treball al voltant dels menjadors escolars amb la participació d'una vintena de persones d'arreu d'Osona (representants d'AMPA, escoles, empreses de monitoratge i gestores de menjadors escolars, productors ecològics de la comarca i personal tècnic d'ajuntaments).

 La jornada, organitzada per l'AMPA Quatre Vents de Manlleu, va ser presentada per la Sra. M. Carme Bassas, Regidora de Medi Ambient de Manlleu. A continuació, dues tècniques de la "Taula de treball d'alimentació escolar ecològica" van presentar dos documents: d'una banda, el manual "A taula!" i, de l'altra, l'estudi  "La introducció de criteris de sostenibilitat en la gestió del servei de menjador escolar". Finalment, es va passar el vídeo "Aprendre a menjar aprendre a viure. Els menjadors ecològics, una alternativa cap a la sobirania alimentària".

En la segona part de la jornada, es va fer una taula rodona entre totes les persones participants on es va parlar sobre la situació actual dels menjadors escolars a Osona (diferents models de gestió), així com l'interès i la potencialitat d'introduir-hi aliments ecològics i/o de proximitat, cosa que beneficiaria no només la salut de l'alumnat sinó també el medi ambient i l'economia de la comarca.

 

 

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí