Èxit de participació a la Festa de l’Arbre i la Biodiversitat, a Mollet

Font: Ajuntament de Mollet

27/03/2020 - 10:00

Prop de 700 persones han participat a la darrera festa de l’arbre que enguany, a part de la tradicional plantada d’arbres, també ha acollit tallers de construcció de caixes niu i identificació d’ocells amb l’objectiu de fer pedagogia i difusió de la biodiversitat que existeix a la nostra ciutat. Amb aquesta edició, ja són 30 els anys que l’Ajuntament de Mollet del Vallès i el Casal Cultural organitzen aquesta festa per donar a conèixer a la ciutadania i fer-la copartícep d’aquelles actuacions que es porten a terme als espais verds de Mollet per afavorir la biodiversitat i renaturalitzar la ciutat.

Al llarg de la jornada, es van plantar un total de 650 arbustos i uns 50 arbres d’espècies autòctones i es van alliberar 4 eriçons per tal que visquin al Parc dels Pinetons. La brigada de jardineria vetllarà pel manteniment necessari dels arbres i arbustos plantats.

Així mateix, es van construir 30 caixes niu per a d’ocells insectívors de les quals, 23 s’han instal·lat als Pinetons i 7 a Can Mulà. 

Pel que fa als tallers de reconeixement d’animals, es van poder veure, eriçons, òlibes, gripaus i es van observar més de 25 espècies en llibertat al parc, com ara el Tallarol capnegre i el de casquet, el Mosquiter comú, la Conxa fumada, el Pit-roig, la Garsa, la Cadernera, el Raspinell, la Tórtora turca, el Raspinell  o el Pardal comú, el que va comportar una experiència única ja que no és gens habitual veure tantes espècies en un mateix espai tant a prop de la ciutat i en tant poc temps.

Tot plegat posa de manifest la gran biodiversitat del Pinetons com a bon indicador de Mollet com a ciutat saludable.   

Com es tradicional, en acabar totes les activitats, hi va haver un esmorzar popular en el que es van repartir 540 entrepans.


 

Relacionats

Acte
08/03/2020 - 11:00
Parc dels Pinetons, Mollet del Vallès
Notícia

S'han instal·lat elements que han de fer més fàcil la preservació de determinada fauna local

Entrevista

Una de cada vuit espècies d’animals i vegetals estan en risc de desaparèixer, estem davant del que s'anomena ja la ‘sisena extinció’ de la història de la Terra, segons l’informe que va publicar al 2019 la Plataforma Intergovernamental en Biodiversitat i Serveis dels Ecosistemes (IPBES), encarregat per l’ONU. Parlem amb Victoria Reyes-Garcia, antropòloga investigadora a l’ICREA de l’ICTA, va participar en l’elaboració de l’estudi de l’IPBES sobre biodiversitat.

Butlletí