Èxit de participació a la Festa de l’Arbre i la Biodiversitat, a Mollet

Font: Ajuntament de Mollet

27/03/2020 - 10:00

Prop de 700 persones han participat a la darrera festa de l’arbre que enguany, a part de la tradicional plantada d’arbres, també ha acollit tallers de construcció de caixes niu i identificació d’ocells amb l’objectiu de fer pedagogia i difusió de la biodiversitat que existeix a la nostra ciutat. Amb aquesta edició, ja són 30 els anys que l’Ajuntament de Mollet del Vallès i el Casal Cultural organitzen aquesta festa per donar a conèixer a la ciutadania i fer-la copartícep d’aquelles actuacions que es porten a terme als espais verds de Mollet per afavorir la biodiversitat i renaturalitzar la ciutat.

Al llarg de la jornada, es van plantar un total de 650 arbustos i uns 50 arbres d’espècies autòctones i es van alliberar 4 eriçons per tal que visquin al Parc dels Pinetons. La brigada de jardineria vetllarà pel manteniment necessari dels arbres i arbustos plantats.

Així mateix, es van construir 30 caixes niu per a d’ocells insectívors de les quals, 23 s’han instal·lat als Pinetons i 7 a Can Mulà. 

Pel que fa als tallers de reconeixement d’animals, es van poder veure, eriçons, òlibes, gripaus i es van observar més de 25 espècies en llibertat al parc, com ara el Tallarol capnegre i el de casquet, el Mosquiter comú, la Conxa fumada, el Pit-roig, la Garsa, la Cadernera, el Raspinell, la Tórtora turca, el Raspinell  o el Pardal comú, el que va comportar una experiència única ja que no és gens habitual veure tantes espècies en un mateix espai tant a prop de la ciutat i en tant poc temps.

Tot plegat posa de manifest la gran biodiversitat del Pinetons com a bon indicador de Mollet com a ciutat saludable.   

Com es tradicional, en acabar totes les activitats, hi va haver un esmorzar popular en el que es van repartir 540 entrepans.


 

Relacionats

Article

L’estudi sobre el bosc urbà de Mollet, elaborat pel reconegut catedràtic de la Universitat de Sevilla Enrique Figueroa, conclou que el municipi disposa d’un conjunt considerable d’espais verds de qualitat que permeten generar salut entre la ciutadania.

Acte
09/10/2022 - 08:00
Aiguamolls de Rufea, Lleida
Notícia
El major perill és l'abandonament de tortugues o peixos potencialment invasors

Els ambients d'aigua dolça són crucials per a l'ésser humà per les múltiples funcions: subministrament d'aigua potable, moderació climàtica i refugi de biodiversitat, entre moltes altres. Es tracta dels ecosistemes més amenaçats del planeta, segons els darrers informes del Fons Mundial per a la Natura (WWF) i de la Generalitat de Catalunya.

Butlletí