Esplugues aconsegueix estalviar un 30% d’energia

El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es
Font: Ajuntament d'Esplugues
13/07/2013

L'adopció de mesures d'eficiència permeten a l'Ajuntament d'Esplugues consumir i gastar un 30% menys que municipis de la mateixa mida

El consum energètic municipal d'Esplugues és un 32% inferior al de la mitjana dels municipis catalans d'entre 20.000 i 50.000 habitants avaluats per l'empresa Inergy RSM Gassó Cimne Energy, que cobreix més del 22% de la població de Catalunya. El cost per habitant (25,88 euros el 2012) és un 29,30% menys. Aquestes dades, que contrasten de manera rigorosa els consums en instal·lacions municipals i via pública, constaten l'eficàcia de les mesures d'eficiència energètica adoptades per l'Ajuntament en els últims anys.

Si la comparativa es fa amb la totalitat de municipis avaluats, sigui quina sigui la seva població, el consum energètic i la despesa en Esplugues continuen sent clarament inferiors a la mitjana: 27,62 i 25,95%, respectivament.

Menys contaminació
A més de l'estalvi econòmic, el consum reduït d'energia significa també un gran valor ambiental, en reduir les emissions de CO2 a l'atmosfera. A Esplugues, aquestes emissions van marcar l'any passat un valor de 59,66 quilograms per habitant, un 28,94% menys que el conjunt de municipis sotmesos a examen per l'empresa Inergy RSM Gassó Cimne Energy.

Precisament, la qualitat de l'aire d'Esplugues està entre les millors de la província, segons l'últim informe de la Diputació de Barcelona.

El regidor de Medi Ambient, Enric Giner, ha destacat que "les dades demostren que amb voluntat i sentit comú, evitant els consums no necessaris, es pot estalviar energia". Giner ha avançat que l'Ajuntament continuarà per aquesta línia i "invertirà enguany 355.000 euros per substituir les bombetes de 450 fanals del municipi per tecnologia LED. Una inversió que no trigarà a reportar beneficis".

 

Relacionats

Notícia

En la sessió del ple ordinari celebrat el dilluns 27 de juliol –novament, de forma telemàtica-, l’Ajuntament d’Esplugues ha fet un pas més endavant refermant el seu compromís amb l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

Notícia

L’Ajuntament d’Esplugues ha presentat els nous vehicles del servei de recollida de residus i neteja viària de la ciutat. L’objectiu és aconseguir el 60% de reciclatge dels residus que marca la normativa europea. Ens les millores es destacada un nou sistema de pesatge al camió de recollida que dóna informació de cada contenidor i permetrà ajustar i millorar eficiència del servei, i la incorporació de vehicles elèctrics i maquinària menys sorollosa.

Article
Un fragment del tronc donarà suport a altres tipus de vida, com insectes, rèptils, petits mamífers i fongs

El tronc de l’alzina del Parc de Can Vidalet, que es va talar pel seu mal estat i pel perill que suposava per als visitants, ha estat aprofitat per crear un refugi de biodiversitat que donarà suport a altres tipus de vida, com insectes, rèptils, petits mamífers i fongs.

Butlletí