Es renova el Pacte per la Bossa

El conseller Recoder i representants del sector del comerç, la distribució i la fabricació de plàstics signen la pròrroga del Pacte fins el 2012
Font: Territori i Sostenibilitat
07/09/2011

El conseller de Territori i Sostenibilitat i president de l'Agència de Residus de Catalunya, Lluís Recoder, ha signat aquest 7 de setembre, juntament amb representants de les organitzacions de la distribució comercial i de la fabricació de plàstics, la pròrroga del Pacte per la Bossa, que reforça el compromís de reduir el consum de bosses de nanses d'un sol ús. En concret l'objectiu per al 2012 és assolir una reducció del 50% respecte al 2007.

El juliol de 2009 es va signar el Pacte per la Bossa entre el Govern de la Generalitat i totes les organitzacions del comerç, la distribució i la fabricació de plàstics amb presència a Catalunya, la vigència del qual ha estat de 2 anys. Ara, se'n prorroga la vigència fins al 31 de desembre de 2012.

Actualment, hi ha 64 empreses i associacions adherides al Pacte, que implanten algun tipus de mesura per a reduir les bosses en els seus serveis. En aquest sentit, el Pacte proposa mesures com: foment de l'ús del carretó de la compra, establiment de mecanismes de control de bosses dispensades, ús de bosses reutilitzables, campanyes de sensibilització, aplicació de polítiques comercials; entre d'altres.

De fet, cal destacar que les actuacions emmarcades en el Pacte per la Bossa han contribuït a assolir l'objectiu del Programa de Gestió de Residus Municipals de Catalunya (PROGREMIC) 2007-2012 de reduir un 30% el consum de bosses de plàstic d'un sol ús l'any 2009. En concret, el 2009, es van consumir a Catalunya (1,69 milions d'unitats), un 30,4 menys que el 2007. La pròrroga del Pacte formalitzada avui permet continuar avançant en aquesta línia, amb l'objectiu d'assolir l'any 2012 una reducció del 50% respecte de 2007.

 

Els signants d'aquest acord són: l'Agència de Residus de Catalunya, l'Asociación de Cadenas Españolas de Supermercados (ACES), l'Asociación Nacional de Grandes Empresas de Distribución (ANGED), l'Asociación Española de Distribuidoras, Autoservicios y Supermercados (ASEDAS), la Confederación Española de Comercio (CEC), la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), el Consell d'Empreses Distribuïdores d'Alimentació de Catalunya (CEDAC), PIMEC i l'Asociación Española de Fabricantes de Bolsas de Plástico (AEFBP).

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Descobreix des de la teva pantalla els recursos virtuals de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
 

Notícia

Els dies 3 i 6 de febrer els Mercats Municipals del Sagarra i Singuerlín a Santa Coloma de Gramenet estan acollint, respectivament, la quarta edició de la campanya “La bossa o la vida”, en horari de 8:30 a 13:30 h. El propòsit final és la sensibilització tant a comerciants com a ciutadania del consum excessiu de bosses de plàstic i les  nefastes conseqüències pel Medi Ambient.  

Butlletí