Es presenta ’Rius inclusius’, un projecte de recuperació social, econòmica i ambiental

Font: Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
03/06/2015

Els Ajuntaments participants en el projecte El camí del riu de recuperació de l'entorn fluvial del Mediona Bitlles, el Lavernó i l'Anoia van presentar aquest 2 de juny una nova iniciativa per impulsar una brigada intermunicipal que durant sis mesos realitzarà tasques de millora en diversos espais naturals. Els municipis de Sant Sadurní, Torrelavit, Sant Pere, Sant Quintí i Subirats duran a terme uns plans d'ocupació amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Mancomunitat de municipis de l'Alt Penedès, i coordinats per la cooperativa Nou Set, crearan cinc llocs de feina per a persones amb risc d'exclusió social.

Ramon Riera, alcalde de Torrelavit i Diputat provincial, acompanyat per representants dels Ajuntaments participants, entre ells la regidora d'Acció Social de Sant Sadurní, Àngels Canals, van destacar la voluntat de generar a través d'aquest projecte activitat econòmica i ocupació. Tots ells van subratllar la importància de recuperar l'entorn del riu com a motor de dinamització. Canals va incidir en el valor afegit que aportava aquesta aposta "inclusiva" amb l'impuls d'una brigada que "obre la porta del mercat laboral a persones aturades i en una situació delicada".

Juli Silvestre, gerent de la cooperativa Nou Set que farà seguiment del projecte, amb la coordinació tècnica i política dels Ajuntaments, va assenyalar que a banda de la tasca habitual de desbrossament de molts espais verds, es realitzaran sessions formatives i d'aprenentatge per tal que la brigada pugui dur a terme treballs amb pedra o fusta, donant major visibilitat a l'acció realitzada i que perduri en el temps.

L'objectiu és que la iniciativa aconsegueixi nous fons per tal de garantir una segona fase de sis mesos i consolidar posteriorment aquesta iniciativa. A finals d'aquest mes de juny està previst que aquesta brigada intermunicipal comenci els seus treballs. A Sant Sadurní, el pla d'actuació es centrarà especialment en la millora de l'entorn de Can Mas de la Riera. L'aposta compta amb un pressupost global que ronda els 80.000 euros i que inclou els contractes de treball, així com les eines, material i ús dels vehicles.

A la conclusió de l'acte, els representants polítics i els mitjans de comunicació presents a la roda de premsa, celebrada precisament a Can Mas de la Riera, van plantar un xiprer a l'entrada del camí que dóna accés a l'equipament municipal.

AdjuntMida
Image icon rius-santsadurni.jpg40.09 KB

Relacionats

Article

Amb l'objectiu de promoure la cultura de la sostenibilitat, la innovació i la participació entre els estudiants d’Educació Secundària, Cicles Formatius i Batxillerat, alhora que aproximar els joves al repte ambiental del canvi climàtic i la seva vinculació amb l’activitat vitivinícola tan rellevant a la comarca del Penedès.

Notícia

[Informació i fotos: Xavi Xortó]

El projecte 'El Bosc i l´Hort de les Escoles', promogut per ADEMA (Associació per la Defensa del Medi Ambient) i que fins ara ha estat executat per l'AMPA i l´escola Vedruna Sant Sadurní i l'ADF (Agrupació de Defensa Forestal) amb la col·laboració de la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Sant Sadurní i la participació també d´altres escoles de la Vila, va recollir el premi Torres & Earth 2019 al voluntariat.

Butlletí