Es posa en marxa una prova pilot de recollida de residus porta a porta en establiments de les platges del Vendrell

23/06/2017 - 08:49

El dilluns 26 de juny es posarà en marxa el primer servei de recollida de residus porta a porta del municipi. Concretament, durant l’estiu, es farà una prova pilot en 121 establiments de les platges del Vendrell.

Des de fa més d’un any, en matèria de residus, l’Ajuntament del Vendrell es va fixar com a objectiu millorar les dades globals de recollida selectiva, materialitzat en l’acord d’adhesió a l’estratègia catalana del residu zero. Actualment, al Vendrell es recicla aproximadament un 24% del total del residus generats, mentre que la mitjana catalana se situa prop del 39%.

Per millorar aquestes dades, es va prendre la decisió d’iniciar un procés per fer evolucionar el model de recollida cap a noves formes. Es marca com a objectiu inicial fer servir el model porta a porta, com a motor de millora, i es fixen els comerços i establiments de restauració, generadors d’aproximadament un terç dels residus totals, com a actors principals d’aquest repte.

Després de fer enquestes a una mostra representativa d’establiments i d’analitzar els seus resultats, s’ha dissenyat el servei i, a través d’educadors ambientals, s’ha informat els establiments que participaran en aquesta prova pilot sobre aquest servei i la seva implantació.

El regidor de Residus, Ferran Trillas, ha explicat que "al final de l’estiu, es farà una valoració de la prova pilot per tal d’estudiar la continuïtat d’aquest servei durant tot l'any a les platges i la seva implantació progressiva a la resta del municipi".


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Paüls ha recuperat el sistema de recollida de brossa porta a porta amb èxit. Des que es va implantar el mes d’agost passat, el municipi ha incrementat l’índex de reciclatge en més d’un 50% respecte fa un any.
Notícia

A partir de la implementació del porta a porta fa dos anys, el municipi ha passat de reciclar el 30% a reciclar més del 80% convertint-se un dels municipis que més recicla del país. Després de consolidar la recollida selectiva, Breda es prepara per fer el següent pas: la prevenció i la reutilització en la gestió dels residus municipals com a vies preferents.

Acte
30/01/2020 - 09:00
Auditori del Pati Manning (Diputació de Barcelona). C/ Montalegre, 7. Barcelona.

Butlletí