Es crea la primera Comunitat Energètica Local de Vacarisses

Font: Ajuntament de Vacarisses

15/05/2023 - 18:04

Es tracta d’un projecte participatiu per compartir amb la ciutadania part de la generació fotovoltaica de les plantes instal·lades en edificis i equipaments municipals.

Des de fa un any, l’Ajuntament de Vacarisses ha estat treballant en la implementació d’una Comunitat Energètica Local (CEL) a la vila. 

Aquest 2023 finalment arranca la la CEL de Vacarisses, juntament amb Elecsum (empresa especialitzada a gestionar comunitats energètiques), i es posaran a disposició de la ciutadania 40 kW repartits en dues instal·lacions fotovoltaiques (FV), a l’escola Pau Cassals i al Poliesportiu municipal. 

Els primers 20 kW es destinaran de manera preferent a llars en situació de pobresa energètica. Els 20 kW restants seran oberts a ciutadania en general. A mesura que es vagin posant en marxa les noves instal·lacions previstes, s’anirà posant a disposició més potència fotovoltaica (kW) per compartir a la CEL. S’ha calculat que el potencial fotovoltaic en el nostre municipi, contant les FV existents i les que s’executaran d'ara endavant, serà de 400 kW. 

Enfront de la lluita contra el canvi climàtic, i dins del pla d’acció de Transició Energètica, l’Ajuntament de Vacarisses ha estat treballant en un projecte participatiu per tal de poder compartir part de la generació fotovoltaica de les plantes instal·lades en edificis i equipaments municipals amb la ciutadania. La normativa actual (RD244/2019) permet poder compartir amb altres usuaris (comptadors), que estiguin dins un radi de 2.000 m al voltant del punt de generació, part de la potència fotovoltaica. Això sense necessitat que els membres es canviïn de comercialitzadora o hagin de realitzar cap mena d’instal·lació a casa seva i alhora pot suposar una reducció de la factura al cap de l’any si es mantenen els consums habituals.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Iniciades les obres de la instal·lació fotovoltaica al sostre de la pista poliesportiva que es convertirà en la comunitat energètica d'Ullastrell.

Opinió
Opinió


"Les comunitats energètiques locals, que algú ha qualificat del “carril bici de l'energia”, obren un camí per a la gestió col·lectiva de l’energia distribuïda de quilòmetre zero."
 

Notícia

Segons l'Informe anual d'energia i aigua 2023 de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, el consistori i els edificis i equipaments municipals han reduït el consum energètic, d'aigua i d'emissions generades

Butlletí