Entren en funcionament els nous cubells del sistema Porta a Porta a Torrelles de Llobregat

Bona acollida de les novetats en el sistema de recollida de residus
13/07/2018 - 13:12

Des del 26 de juny, tothom haurà de treure les escombraries amb els nous materials del servei de recollida selectiva porta a porta.

Després de les primeres setmanes de funcionament dels canvis en el sistema Porta a Porta, l’Ajuntament de Torrelles valora positivament les millores introduïdes així com la resposta de la ciutadania, qui s’ha adaptat ràpidament a les novetats i ha participat activament en els canvis. No obstant això, el consistori vol recordar que cal respectar les noves indicacions del sistema Porta a Porta i treure la brossa utilitzant únicament els dos nous cubells i no amb bosses d’escombraries, ja que aquestes no seran recollides per l’empresa de neteja.

També es recorda que el nou Punt d’emergència, situat al costat del nou local de la Policia al carrer Dolça de Provença, entrarà en funcionament durant les primeres setmanes del mes de juliol i només es podrà accedir a ell amb la targeta identificativa.   Així doncs, el passat dimarts 26 de juny, Torrelles va posar en marxa les novetats del sistema Porta a Porta i des d’aquell dia, els veïns i les veïnes han de treure les escombraries amb dos nous cubells, que prèviament van haver de recollir als punts habilitats per fer-ho. 

A més, des del consistori es facilitarà una nova alternativa per aconseguir els cubells i la targeta identificativa per poder entrar al Punt d’emergència i a la Deixalleria. Durant els pròxims 15 dies, dos educadors ambientals visitaran cada llar del municipi que no ha pogut aconseguir els nous materials, per informar de les novetats del sistema Porta a Porta i alhora entregar els dos nous cubells. Si els veïns o les veïnes no hi són a casa en aquell moment, se’ls hi deixarà una nota explicant com poden recollir els nous materials ells mateixos apropant-se a l’Ajuntament.Recorda que aquesta setmana, dos educadors visitaran les llars que no han aconseguit els nous cubells. A més i de manera puntual, es recollirà la brossa encara que es tregui sense cubell.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
El tècnic de Medi Ambient Antoni Pasqual i el regidor Sebastià Llodrà, amb el poal que es fa servir per a matèria orgànica. / M. BARCELÓ

El tècnic de Medi Ambient Antoni Pasqual i el regidor Sebastià Llodrà, amb el poal que es fa servir per a matèria orgànica. / M. BARCELÓ

El servei de recollida de residus porta per porta que s'ha estrenat al poble de Son Macià i al barri de sa Torre de Portocristo, implantat des del primer d'octubre, ha fet que les fraccions de reciclatge sumin un 82% i que a rebuig només hi vagi un 18% del fems. Al gener s'aplicarà al centre de Portocristo i entrarà en servei la deixalleria mòbil

Notícia

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Canet de Mar inicia aquesta campanya amb la intenció de reduir l'incivisme que fa que moltes persones abandonin a la via pública bosses de residus mal separats o fora del dia corresponent. Consta d'accions de sensibilització i conscienciació, amb atenció pesonalitzada als veïns de domicilis que no participin correctament de la recollida selectiva. Es comptarà amb la col·laboració de la Policia Local per sancionar les persones reincidents. 

Notícia
Esplugues prova un prototip de camió elèctric de recollida de residus

L’Ajuntament d’Esplugues ha enviat una carta als 400 establiments comercials que generen un major volum de residus per informar-los de la posada en marxa d’una campanya destinada a augmentar la recollida selectiva dels seus residus. Les principals novetats són la implantació d’un sistema d’identificació en tots els contenidors de selectiva (orgànica, envasos, vidre i paper) i d’una plataforma d’elevació a 80 recipients per al vidre.

Butlletí