En marxa “Sosteniblement”, una campanya per potenciar el comerç local i la reducció d’envasos d’un sol ús

27/02/2021 - 11:11

Per cada compra en botigues de la vila adherides, s’obtindrà un o diversos aglans per bescanviar per obsequis reutilitzables

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans posa en marxa la campanya Sosteniblement”. La iniciativa neix amb l’objectiu de reduir els envasos d’un sol ús i a la vegada potenciar el comerç de qualitat i de proximitat.

D’aquesta manera es vol promoure un canvi d’hàbits en la ciutadana que propiciï una reducció tant dels desplaçaments a l’hora de fer la compra com de la generació d’envasos d’un sol ús. Mitjançant la compra en comerços de la vila, es rebrà a canvi un o diversos aglans que s’aniran acumulant en funció de l’objecte reutilitzable que es desitgi obtenir.

A la primera compra es rebrà una targeta on s’anirà posant un segell cada cop que s’obtinguin glans. No hi haurà un límit de compra per segellar la targeta però sí que es demana que es respecti l’esperit de la campanya promovent el consum responsable.

Els obsequis que es podran adquirir són:

  • Per 2 aglans una bossa de cotó de reixa per a la fruita i la verdura.
  • Per 5 aglans una bossa de cotó de 45 x 36 cm.
  • Per 10 aglans un cabàs amb nanses més una bossa de reixa.
  • Per 15 aglans un joc de 3 tapers de vidre de diferents mides.
  • Per 20 aglans un carro de la compra + bossa de reixa + bossa de cotó + joc de tapers.

Els productes es podran bescanviar a la Masia de Can Cortès en horari de tardes i al Mercat Setmanal els dissabtes 6 i 20 de març, el 3 i 17 d’abril i l’1 de maig. La campanya finalitzarà fins a exhaurir existències.

A la campanya s’ha adherit el Mercat Setmanal dels dissabtes i diversos comerços de Palau-solità i Plegamans. Fes clic aquí per conèixer els establiments adherits.

Llistat provisional de comerços adherits        


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Torrelles de Foix amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona, inicia la campanya “Raons de pes” que fomenta la compra a granel en el comerç local per reduir els envasos d’un sol ús.

Notícia

Aquesta iniciativa que es va realitzar a Montcada i Reixac, pretén fomentar l’ús de la roba de segona mà com a alternativa al consum tradicional.

Article

La taxa de recollida d’escombraries s’actualitza per donar compliment a la llei de residus.

Butlletí