"Els reptes energètics per fer front al canvi climàtic", serà el tema del Fòrum Energia en el marc de la Fira Ecoviure

Font: Ajuntament de Manresa

24/10/2018 - 09:04

El fòrum, que es durà a terme al Palau Firal el divendres 26 d’octubre, està organitzat per l’Ajuntament de Manresa i Fira de Manresa i pren com a eix central el canvi climàtic, i oferirà 10 ponències sobre el paper de l’energia en la mitigació dels seus efectes adversos, en aspectes com l’autoconsum, la mobilitat, l’eficiència energètica o la gestió del consum.

El divendres, 26 d’octubre, tindrà  lloc al Palau Firal el Fòrum Energia sobre ‘Els reptes energètics per fer front al canvi climàtic’, que en el marc de la Fira Ecoviure i organitzat per l’Ajuntament de Manresa i Fira Manresa, oferirà 10 xerrades amb l’objectiu de compartir experiències, innovacions i realitats.

El Fòrum pren com a eix central el canvi climàtic, i el paper de l’energia en la mitigació dels seus efectes adversos, en aspectes com l’autoconsum, la mobilitat o l’eficiència energètica.

La inscripció al Fòrum Energia és gratuïta i s’ha de fer a través del correu electrònic al web: www.ecoviure.cat

Programa de ponències del Fòrum Energia

8.30 a 9.00 h: Inscripcions

9.00 a 9.15 h: Acte institucional amb l’alcalde de Manresa i diputat delegat d'Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent; i el regidor de Qualitat Urbana i Serveis, Jordi Serracanta.

9.15 a 9.45 h: Xerrada inaugural. Materials crítics, energies renovables i vehicle elèctric, a càrrec de Joaquim Sanz. Professor (jubilat) de Mineralogia de la EPSEM (UPC) (1974-2015). Col·laborador-conservador del Museu de Geologia Valentí Masachs (UPC). Enginyer tècnic de Mines (UPC) i Gemmòleg (UB)

CANVI CLIMÀTIC I REDUCCIÓ DE L’ÚS DE L’ENERGIA

9.45 a10 h. Llei de canvi climàtic i energia, a càrrec de Salvador Samitier, cap de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic.

10 a10.15 h. Reptes energètics a Catalunya, a càrrec de Francesc Vidal, Cap d'Àrea d'Energies Renovables i Internacional de l’Institut Català d’Energia

10.15 a10.35 h. Preguntes

10.35 a 11.05. PAUSA-CAFÈ

AUTOCONSUM FOTOVOLTAIC

11.05 a 11.20 h. Instal·lacions fotovoltaiques en mitgeres (per diferents equipaments), a càrrec de Cristina Castells, Directora de la Direcció d'Energia i Qualitat Ambiental de la Gerència Adjunta de Medi Ambient i Serveis Urbans - Ecologia Urbana de l'Ajuntament de Barcelona.

11.20 a11.35 h. Bateries Ampere Energy, a càrrec de Jordi Serrano, Sales & Technical advisor d’Ampere Energy.

11.35 a 11.50 h. Energia fotovoltaica i autoconsum, a càrrec de Manel Romero, soci director de Sud Renovables.

11.50 a 12.10 h. Preguntes

MOBILITAT ELÈCTRICA

12.10 a 12.25 h. La Mobilitat elèctrica i la xarxa d'infraestructura com a element clau de la transició energètica, a càrrec de Lluís Morer, Cap de Programa d'estalvi i eficiència energètica de l’Institut Català d'Energia

12.25 a 12.40 h. Recàrrega de vehicles elèctrics amb energies renovables, a càrrec de Pere Soria, Departament de Desenvolupament de Negoci de Circutor

12.40 a 13 h. Preguntes

EFICIÈNCIA ENERGÈTICA I GESTIÓ DEL CONSUM

13 a13.15 h. Estratègies de contractació d'energia per ajuntaments i optimització administrativa de contractes. Casos pràctics en l'administració pública catalana. A càrrec de Núria Mallafré, Km0.energy.

13.15 a 13.30 h. Agregació de recursos distribuïts. Cas d'autoconsum. A càrrec de Pep Salas, Km0.energy.

13.30 a 13.50 h. Preguntes

13.50 a 14 h. Cloenda

La Fira Ecoviure va néixer l’any 1997 amb la intenció de servir de punt de trobada a les persones i professionals, que des de diferents àmbits, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del planeta. Enguany se celebra els dies 27 i 28 d’octubre al Palau Firal de Manresa.


 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Notícia

Aquesta serà un dels reptes a debat al congrés ACUSTICAT, el gran punt de trobada de l’acústica catalana que se celebrarà els dies 24 i 25 d’abril a Manresa. Ja es pot consultar el programa.

Notícia

La implantació del nou model als equipaments de la ciutat ha començat aquesta setmana i es farà de manera progressiva. Es recolliran sis fraccions diferenciades: envasos, orgànica, paper i cartró, vidre, fracció resta i tèxtil sanitari, que per primera vegada es recollirà de manera separada

Butlletí