Els ramaders del Berguedà ja poden valoritzar el seu plàstic agrícola

Font: AD Berguedà

22/01/2020 - 08:21

D'aquesta manera podran adquirir productes reciclats fets amb el seu plàstic.

El dia 13 de gener es va iniciar la campanya de recollida de plàstics agrícoles al Berguedà i finalitzarà el 30 d’abril de 2020.

Amb l’objectiu de seguir avançant en l’aplicació de mesures per fer del Berguedà una comarca més sostenible i respectuosa amb el medi ambient va sorgir la necessitat de trobar una solució per als plàstics generats pel sector de l’agricultura i la ramaderia. En els darrers mesos l’Agència ha mantingut reunions i sessions de treball amb els diferents agents implicats tals com les empreses productores, Unió de pagesos, l’empresa Simbiosy i l’administració, per tal d’avaluar l’impacte i possible solució a aquests residus. En l’anàlisi es va detectar que la majoria del plàstic residual contenia FILM PEBRD, un material reciclable i amb valor de mercat, que en altres països com Alemanya fa anys que reciclen amb èxit.

Per tal de dur a terme la campanya de recollida de plàstics agrícoles s’ha establert un protocol a seguir per part d’agricultors i ramaders amb l’empresa Containers del Berguedà SL.

Tota la informació detallada sobre la metodologia per adherir-se a la campanya es podrà trobar al portal web www.adbergueda.cat.

Aquesta campanya s’emmarca dins del projecte innovador i experimental del Servei d’Ocupació de Catalunya impuls de l’economia circular al Berguedà, promogut per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà juntament amb el Consell Comarcal. I destacar que, gràcies a la col·laboració dels diferents agents de la cadena de valor es permetrà la recuperació i es posarà en manifest els beneficis ambientals i econòmics d’aquesta iniciativa.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

El Mercat Municipal "La Plaça" de Sant Feliu de Llobregat s'ha sumat a la campanya "Mercats sostenibles. Adeu als plàstics d'un sol ús!"  juntament amb mercats de Terrassa, Sabadell, Vic, Mataró, Granollers, Vilafranca, Igualada i Vilanova i la Geltrú. La campanya promoguda per la Diputació de Bacelona té com a objectiu sensibilitzar i donar a conèixer la problemàtica dels plàstics i promoure un canvi d'actitud i hàbits per reduir-ne el consum.

Opinió

Quan ens canviem la tablet o el smartphone comença un periple de residus bona part dels quals acaba a l’oceà. I això en el millor dels casos perquè la resta de components poden acabar manipulats sense protecció per persones vulnerables i abocats sense miraments en tota mena de paratges desprotegits.

Notícia

L’objectiu del consistori és aturar l’ampliació d’aquesta instal·lació i apostar per un nou model amb plantes avançades de gestió de residus que permeti generar nous llocs de treball qualificats, reduir en un 90% les deposicions de residus, i prioritzar la valorització material i energètica i la reutilització dels residus.

Butlletí