Els ramaders del Berguedà ja poden valoritzar el seu plàstic agrícola

Font: AD Berguedà

22/01/2020 - 08:21

D'aquesta manera podran adquirir productes reciclats fets amb el seu plàstic.

El dia 13 de gener es va iniciar la campanya de recollida de plàstics agrícoles al Berguedà i finalitzarà el 30 d’abril de 2020.

Amb l’objectiu de seguir avançant en l’aplicació de mesures per fer del Berguedà una comarca més sostenible i respectuosa amb el medi ambient va sorgir la necessitat de trobar una solució per als plàstics generats pel sector de l’agricultura i la ramaderia. En els darrers mesos l’Agència ha mantingut reunions i sessions de treball amb els diferents agents implicats tals com les empreses productores, Unió de pagesos, l’empresa Simbiosy i l’administració, per tal d’avaluar l’impacte i possible solució a aquests residus. En l’anàlisi es va detectar que la majoria del plàstic residual contenia FILM PEBRD, un material reciclable i amb valor de mercat, que en altres països com Alemanya fa anys que reciclen amb èxit.

Per tal de dur a terme la campanya de recollida de plàstics agrícoles s’ha establert un protocol a seguir per part d’agricultors i ramaders amb l’empresa Containers del Berguedà SL.

Tota la informació detallada sobre la metodologia per adherir-se a la campanya es podrà trobar al portal web www.adbergueda.cat.

Aquesta campanya s’emmarca dins del projecte innovador i experimental del Servei d’Ocupació de Catalunya impuls de l’economia circular al Berguedà, promogut per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà juntament amb el Consell Comarcal. I destacar que, gràcies a la col·laboració dels diferents agents de la cadena de valor es permetrà la recuperació i es posarà en manifest els beneficis ambientals i econòmics d’aquesta iniciativa.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Espanya s'ha sumat a Brussel·les al Pacte Europeu dels Plàstics, una iniciativa amb l'objectiu d'accelerar la transició cap a l'economia circular en l'àmbit dels plàstics, eliminar els residus plàstics de l'entorn, reduir l'ús innecessari del plàstic i apostar per la innovació en la reutilització i reciclatge del plàstic.

Butlletí