Els Premis Rezero reconeixen la tasca de "Viladecans Repara"

23/11/2022 - 12:00

L'Ajuntament de Viladecans va guanyar el Premi 2022 per la iniciativa “Viladecans Repara”, que impulsa la reparació i donar vida a objectes sota el mantra de "Reutilitza, repara, regaudeix".

El passat dijous 10 de novembre es va celebrar a Barcelona la quarta edició dels Premis Rezero Catalunya, uns guardons que reconeixen les iniciatives de prevenció de residus i consum responsable que duen a terme ajuntaments, empreses, comerços o entitats catalanes compromeses amb la sostenibilitat. L'acte, que s'enmarca dins la Festa Rezero, va comptar amb una assistència d'unes 120 persones, entre les quals destaquen el Director de l'Agència de Residus i el Patronat de Rezero.

En aquests últims anys, Viladecans ha impulsat un seguit d'iniciatives sostenibles per tal de frenar l'impacte mediambiental, i enguany aquesta feina s'ha vist recompensada i un dels guardons va aterrar a la nostra ciutat. L'Ajuntament de Viladecans va guanyar el Premi 2022 per la iniciativa “Viladecans Repara”, que impulsa la reparació i donar vida a objectes sota el mantra de "Reutilitza, repara, regaudeix". El premi, que el va entregar l'Eduard Garcia, alcalde de Torrelles de Llobregat, el va recollir l'Encarni Garcia, Tinenta d’alcalde de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat en l’Ajuntament de Viladecans.

Viladecans Repara és un projecte que neix amb l’objectiu que la Deixalleria Municipal esdevingui un centre polivalent i multifuncional, un equipament ambiental de la ciutat, on els residus es poden reparar, reutilitzar i regaudir. En aquest espai, els veïns i veïnes adopten un paper actiu en la prevenció de residus. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El programa 'A Begues, plàstic zero' desplega el seu primer paquet d'accions, amb actuacions en els àmbits social, econòmic i de l'administració local.

Entrevista

2.800 empreses de moda, 70.000 treballadors i una facturació anual de més de 15.000 milions d'euros… A Catalunya la indústria de la moda és molt important. Està preparada per a la transició cap a un model sostenible? Parlem amb Clara Mallart, responsable de l'Àrea de Sostenibilitat i Economia Circular Tèxtil del Modacc - Clúster Català de la Moda i el Textil per conèixer els impactes ambientals del cicle de vida de la roba, solucions com el suprareciclatge i com s’acompanya les empreses en la transició que sí o sí s’haurà de fer cap a l’slow fashion. 

Entrevista

 

Solidança va nàixer per donar un oportunitat a persones en risc d’exclusió. I avui, 25 anys després, són tot un referent en la recuperació del tèxtil. Solidança disposa a Sant Just Desvern d’una planta de 3.000 m2 amb capacitat per gestionar 3.000 tn de residu tèxtil, creant 40 llocs de treball. On va aquesta roba? Quina es pot reutilitzar? Quines són les dificultats per al seu reciclatge? Quins projectes d’innovació tenen en marxa? Parlem amb Andrea Membrado, responsable de comunicació de l’entitat, per saber-ne més.

Butlletí