Els pescadors del Maresme seran compensats pels danys provocats per la regeneració de platges

El col·lectiu ha suspès les protestes en arribar a un acord amb el ministeri de Medi Ambient
18/07/2009 - 00:00

Els pescadors del Maresme han decidit no realitzar noves accions de protesta contra les dragues del Ministeri de Medi Ambient per la regeneració de les platges del sud de la comarca barcelonina. Segons el patró major de la confraria de Sant Elm d'Arenys, Mauricio Pulido, els pescadors aposten per integrar-se en el pla de viabilitat que el ministeri els ha proposat realitzar per analitzar les compensacions que els corresponen pels danys ocasionats al sector amb els treballs de la draga.

Per aquest motiu, les 7 confraries del Maresme escolliran 2 representants cadascuna per formar part del grup de treball que elaborarà el pla de viabilitat. Aquest també comptarà amb representants del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, a més de la direcció general de Pesca. També proposen que s'hi integrin dos representants de la pesca d'art menor de Catalunya, la més perjudicada. La idea és tenir escollits els representants de cada confraria a final de la setmana que ve.

Per ara, es descarten noves mobilitzacions malgrat que la reunió amb el secretari general del Mar del Ministeri de Medi Ambient, Juan Carlos Martín Fragueiro, no va donar els fruits esperats. Fragueiro va rebutjar les dues condicions que van exigir els pescadors: la compensació econòmica pels efectes de la regeneració de les platges, per la qual demanaven 700.000 euros, i el compromís que aquest tipus d'operacions no es tornarien a repetir.

Malgrat això, els pescadors del Maresme estan estudiant demanar una entrevista amb el Fiscal de Medi Ambient a Barcelona per traslladar-li les seves queixes i el seu malestar amb les actuacions del ministeri.

Notícies relacionades:
El Ministeri de Medi Ambient destina 9 milions d'euros a reconstruir les platges del Maresme
Els pescadors del Maresme, contraris a la regeneració de les platges
"Posar sorra a la platja a corre-cuita perquè arriba l'estiu no és sempre viable", entrevista a Jordi Serra, professor de geologia marina a la UB 

Relacionats

Butlletí