Els delegats d'Escola Verda de l'Intermunicipal pinten la Miranda d'Espiells de Sant Sadurní d'Anoia

Font: Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
08/10/2014

La regidoria de Medi Ambient i uns 30 delegats i delegades d'Escola Verda de l'Intermunicipal han pintat la miranda d'Espiells, dins els actes de commemoració de la Setmana Europea de la Custòdia del Territori, la qual promou l'organització d'activitats arreu d'Europa per viure la terra i conscienciar la societat de la necessitat de conservar-la i tenir-ne cura.

Els alumnes van rebre una explicació sobre els orígens de la miranda i el seu entorn natural i van ajudar a conservar i arranjar aquest paratge sadurninenc.

L'escola Intermunicipal participa al programa Escola Verda des de l'any 2007, en una experiència pionera a Catalunya, quan es va fer una anàlisi de les mancances del centre des del punt de vista del medi ambient, es va redactar un pla de cohesió ambiental o full de ruta amb els objectius per aconseguir ser una escola verda i es treballa per assolir aquests objectius per mitjà d'un programa d'acció. Treballen sobretot en els àmbits de l'energia, els residus, l'aigua, el patrimoni natural i l'aire. Dins d'aquestes accions es van crear els delegats verds i es procura potenciar entre els alumnes hàbits com tancar els llums quan no són a classe, tancar finestres si hi ha calefacció, no malgastar llum innecessàriament a les hores de màxima claror i no malgastar ni aigua ni paper, entre moltes altres.

Col·laborem amb tu per tenir cura del nostre entorn
L'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia, a través de la regidoria de Medi Ambient, treballa així mateix en el projecte de Custòdia del territori sota el lema Col·laborem amb tu per tenir cura del nostre entorn. Aquest projecte es basa en un conjunt d'estratègies i tècniques destinades a preservar els valors naturals, culturals i paisatgístics del territori i fer-ne un ús responsable.

Per a poder dur a terme totes aquestes iniciatives, es proposa una nova forma de cooperació entre empreses, entitats i administració: La Xarxa Municipal de custòdia del territori, que consisteix en un procediment d'acord voluntari entre el propietari de l'espai natural o l'administració i l'entitat o empresa, a través d'un conveni: l'empresa aporta els recursos econòmics, i l'entitat els recursos humans o de material, i el propietari o l'administració executen l'actuació.

Una de les tasques que es van plantejar dur a terme el primer semestre de 2014 era el manteniment del bosc de la Miranda d'Espiells i la pròpia Miranda, una part de la qual s'ha materialitzat en col·laboració amb l'Intermunicipal.

Les empreses i entitats que estiguin interessades en formar part d'aquest projecte es poden dirigir a al Servei de Medi Ambient, Camí dels Paperers s/n, telèfon 93 818 37 22  i educacioambiental@santsadurni.cat

AdjuntMida
Image icon delegats-miranda-detall2.jpg62.75 KB

Relacionats

Article

Amb l'objectiu de promoure la cultura de la sostenibilitat, la innovació i la participació entre els estudiants d’Educació Secundària, Cicles Formatius i Batxillerat, alhora que aproximar els joves al repte ambiental del canvi climàtic i la seva vinculació amb l’activitat vitivinícola tan rellevant a la comarca del Penedès.

Notícia

[Informació i fotos: Xavi Xortó]

El projecte 'El Bosc i l´Hort de les Escoles', promogut per ADEMA (Associació per la Defensa del Medi Ambient) i que fins ara ha estat executat per l'AMPA i l´escola Vedruna Sant Sadurní i l'ADF (Agrupació de Defensa Forestal) amb la col·laboració de la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Sant Sadurní i la participació també d´altres escoles de la Vila, va recollir el premi Torres & Earth 2019 al voluntariat.

Butlletí