Els comerços de Barcelona milloren la gestió dels seus residus

09/09/2017 - 16:07

Un 75% dels prop de 14.000 comerços de la ciutat de Barcelona que han estat informats de la campanya de sensibilització de la millora de la neteja a la ciutat han adoptat mesures correctores ne la gestió dels seus residus.

La finalitat de la campanya és coresponsabilitzar tant comerços com al veïnat en la neteja de la ciutat i tindrà continuïtat en els propers mesos amb noves accions.

Dels cent informadors habilitats durant la campanya, iniciada al febrer i que acabarà el gener del 2018, vint s’han centrat a informar els comerços del sistema de recollida comercial que ofereix l’Ajuntament i a fer seguiment de l’ús que en feien.

En aquest període hi ha hagut un increment de l’11% en la recollida del cartró comercial i del 4% en la d’altres residus generats a les botigues. En les properes setmanes, es reforçarà la tasca informativa amb nous suports i s’incidirà en aquells establiments que continuen fent mala praxi.

La campanya ha incidit en 863 punts de la ciutat en què s’ha detectat alguna problemàtica de neteja. A banda dels 14.000 comerços, s’ha interactuat amb més de 108.000 persones, a les quals s’ha enquestat per conèixer la seva percepció de la neteja a la ciutat i se’ls ha informat dels procediments correctes en la recollida d’excrements i orins de gossos o la gestió de mobles i trastos vells, entre altres.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntamment de Barcelona ha posat en marxa un nou servei gratuït de recollida de roba a domicili. L’objectiu és passar de l’11% de roba reutilitzada actualment al 15% durant el 2027. El sector tèxtil és una de les indústries amb més impacte ambiental i climàtic: la quarta en consum de matèries primeres i aigua, i la cinquena en emissió de gasos amb efecte d’hivernacle.

Article

Què és l'SPOGOMI? Convertim la recollida d'escombraries en esport!

Notícia

Acord amb l’Associació Pangea per continuar reaprofitant els dispositius informàtics municipals i garantir-ne l’ús per part d’entitats socials i col·lectius vulnerabilitzats. Mitjançant un procés de recondicionament, els equips passen a tenir una segona vida.

Butlletí