Els camins escolars de Manresa fomenten millors hàbits d'accés als centres educatius

21/11/2019 - 09:00

Desenes d'alumnes, famílies i mestres de tres escoles de Manresa participen als "Camins escolars" per fomentar millors hàbits d'accés als centres. En l’edició d’enguany s’ha celebrat a les escoles Serra i Hunter, Ítaca i l’Espill.

El regidor d’Ensenyament i Universitats Antoni Massegú ha participat a l’acte a l’escola l’Espill, acompanyant l’alumnat des del Pont de Ferro, per tal de promoure que els infants vagin a l’escola a peu i de forma autònoma.

Manresa va celebrar el 24 d’octubre, l’activitat “Camins escolars”, una iniciativa que pretén promoure i facilitar que els nens i les nenes vagin a l’escola a peu i de forma autònoma. Com a estratègia educativa que fomenta l’educació en valors des del respecte, la responsabilitat i la solidaritat, aquesta activitat s’emmarca dins els objectius i les línies d’educació del Pla Educatiu d’Entorn i el programa Educació 360. 

Aquest any l’activitat es va dur a terme a partir de les 8:40 del matí a les escoles Espill, Ítaca i Serra Húnter. A l’escola Ítaca el punt de trobada va ser davant les cases de la Sagrada Família per fer el recorregut fins al centre escolar, situat a la Ctra. del Pont de Vilomara, 131–141. Pel que fa a l’escola Serra i Húnter, la trobada era davant del Casal de les Escodines i els alumnes van anar fins l’escola situada al Passeig de Sant Jordi de la Balconada s/n. 

L’alumnat que va participar d’aquesta activitat, acompanyats per mestres del centre i pares i mares voluntaris, van identificar els camins escolars amb diverses pancartes amb el logotip dels Camins escolars. 

El projecte “Camins escolars” és una activitat que se celebra a la ciutat des de fa dos cursos i des de la Comissió de Treball de Camins escolars, s’ha decidit que se celebrarà cada 24 d’octubre (feiner). La Comissió es coordina directament amb les regidories d’Ensenyament i Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa. 

Es tracta d’un projecte educatiu, transversal, participatiu i de transformació de l’espai públic i els hàbits de mobilitat en el que, d’una banda, es condicionen un conjunt d’itineraris còmodes, agradables i segurs que permeten als infants i a les seves famílies realitzar els trajectes casa-escola en modes ecomovibles i, d’una altra, es desenvolupen un conjunt d’accions pedagògiques i ciutadanes que busquen transformar l’entorn del barri en un espai amable i sensibilitzar i conscienciar implicant a tota la comunitat (infants, pares/mares, mestres, veïns, institucions locals, comerciants, associacions de barri, etc.). 


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’activitat “Camins Escolars” torna un curs més per fomentar que els infants vagin a l’escola a peu i de forma autònoma

Notícia

Els nous busos elèctrics —8 en total— entraran en servei de manera progressiva durant el mes de desembre.

Notícia

Els vehicles entraran en funcionament de manera progressiva. Amb aquesta compra, els quinze autobusos que fan el servei regular de transport urbà a Manresa seran sostenibles: els 100% elèctrics s’afegeixen als 7 híbrids que ja estan en funcionament. Només en quedaran 3 (els vehicles de reserva) que funcionen amb gasoil.

Butlletí