Els alcaldes del Vallès Occidental fan front comú per garantir l'accés als subministraments energètics.

Ajuntament de Sentmenat
10/02/2016 - 08:46

Els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental van adoptar dimarts 2 de febrer, fer front comú i actuar com a lobby de pressió per a les qüestions que preocupen a les persones del carrer: la sanitat, l'habitatge i els subministraments energètics

Tal i com ha assegurat el president del Consell, Ignasi Giménez. Aquestes qüestions en van abordar en un Consell d'alcaldes i alcaldesses de marcat caràcter social, que ha volgut mostrar" que els ajuntaments compartim una agenda social i que treballarem conjuntament per fer complir les lleis com la ILP per fer front a la pobresa energètica i habitacional. 

El Consell d'alcaldes i alcaldesses, d'ahir dimarts 2 de febrer, va aprovar, d'una banda, un acord que vol ser el punt de partida per garantir l'aplicació de la ILP 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i de l'energia. Actualment a la comarca hi ha 223.878 persones en risc d'exclusió social i més de 5.000 habitatges buits. Segons explica el president del Consell, "hem posat les bases per poder fer front comú a la comarca per garantir que es compleixi una llei que és vigent i que hem de ser capaços de desenvolupar". "Una de les qüestions que hem d'articular és qui pagarà el deute dels ciutadans que s'acullen al fet que no se'ls talli el subministrament elèctric. Volem que les empreses es comprometin a fer un fons, que es preveu a la Llei, per pagar aquest deute. Ara ho estem fent els ajuntaments sols".

L'acord preveu la Creació mixta Habitatge-Serveis Socials que articuli el treball de regularització d'ocupacions i el seguiment de les famílies més vulnerables en relació a l'habitatge. També es treballarà a l'entorn d'una taula sobre la Pobresa Energètica ,integrada per representants comarcals, municipals i de les principals subministradores d'energia i aigua, pel desenvolupament de programes de lluita i mitigació de la pobresa energètica. Des d'aquest espai s'incidirà en la implicació de les empreses per la constitució del fons solidari per a cobrir els deutes d'energia de les famílies en risc d'exclusió.