El Prat reparteix embolcalls reutilitzables als centres educatius

10/11/2023 - 08:44

L'Ajuntament de El Prat de Llobregat distribuirà 2.500 envoltoris reutilitzables per entrepans per afavorir la sostenibilitat als centres educatius. Els envoltoris estan elaborats amb excedents de tela, en el marc del projecte Recosir de la Fundació Rubricatus. Aquesta acció s'enmarca en la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que tindrà lloc del 18 al 26 de novembre, al Prat es faran diverses accions de sensibilització i reducció de residus.
 

Un esmorzar sostenible a l'escola

Enguany s'han confeccionat 2.500 fundes reutilitzables per als entrepans anomenades "Bocknroll", que es repartiran entre l'alumnat de centres educatius adherits a la Xarxa “Al Prat, escoles més sostenibles”.  Aquests porta-entrepans es fabriquen dins el projecte Recosir (Fundació Rubricatus) que proporciona formació i crea 6 llocs de treball per a persones amb diversitat intel·lectual al Prat. El material utilitzat per el·laborar aquestes fundes és tèxtil reutilitzat, fet que ha permès recuperar 180 kg de residu tèxtil i estalviar 4,5 tones de CO₂ a l'atmosfera. Aquesta iniciativa posa de manifest com la sostenibilitat i la responsabilitat social es poden combinar de manera efectiva per generar un impacte positiu en la comunitat i en el medi ambient.

Què hi tirem al contenidor gris?

Dins del cicle d'activitats de sensibilització dirigides a l'alumnat, també hi ha previst realitzar "autòpsies del contenidor gris". Aquesta activitat consisteix a analitzar què hi ha en aquests contenidors d'escombraries, separant-ne el contingut en les diferents fraccions que s'hi poden trobar.

Les "autòpsies", a les quals assistirà l'alumnat dels centres educatius de la ciutat, es faran als següents llocs i dates:

  • Dilluns 20 de novembre - Escola Jacint Verdaguer
  • Dimarts 21 de novembre - Escola Joan Maragall
  • Dimarts 21 de novembre - Fundació Rubricatus
  • Dimecres 22 de novembre - Institut Pepa Colomer
  • Dimecres 22 de novembre - Institut Escola del Prat
  • Dijous 23 de novembre - Centre Educació Especial Can Rigol
  • Dijous 23 de novembre - Escola La Seda
     

 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Arrenca als mercats municipals de Badia del Vallès, el Prat de Llobregat i Sant Joan Despí una campanya per reduir envasos d’un sol ús.

Notícia

Dins els actes de la Setmana Europa de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament de Martorell ha presentat, aquest dimecres a la Sala Muxart del Centre Cultural, el nou Pla Local de Prevenció de Residus (PLPR) 2023-2030

Article

Els mercats municipals de Sant Joan Despí -mercat de Les Planes i mercat del Centre- participen a la campanya Mercats Sostenibles de la Diputació de Barcelona, que consciencia a les persones usuàries dels mercats sobre la importància de reduir els envasos d’un sol ús.

Butlletí