El Pi d'en Xandri i el Collserola, de Sant Cugat, estalvien 18.000 euros i un 24% d'electricitat

Font: Ajuntament de Sant Cugat
21/06/2015

Les escoles Pi d'en Xandri i Collserola, de Sant Cugat, han estalviat 18.000 euros i un 24% d'electricitat gràcies al programa Euronet 50/50 Max. Es tracta del segon any que les escoles participen en aquest projecte de tres anys de durada que té per objectiu promoure nous hàbits de consum i de gestió energètica per lluitar contra el canvi climàtic. La voluntat de l'Ajuntament és que progressivament la resta d'escoles de Sant Cugat se sumi a aquesta proposta.

Els centres educatius Pi d'en Xandri i Collserola han aconseguit estalviar, de moment, un total de 17.900 euros en la factura energètica entre el setembre del 2013 i el desembre del 2014. L'escola Collserola ha estalviat un total d'11.136 euros i la del Pi d'en Xandri, 6.764. Aquesta reducció de la despesa es tradueix en una rebaixa del 24,28% en la factura elèctrica i d'un 1,53% en la del gas.

La cordinadora del projecte a l'escola Collserola, Ana Cambrón, ha explicat que els nens estan molt implicats en el projecte i que des de l'escola han quedat sorpresos d'haver estalviat més de 4.000 euros només amb petits gestos.

Les dues escoles percebran un total de 4.645 euros que correponen a la meitat dels estalvis aconseguits per la seva gestió eficient, tal com acorda el programa Euronet. Aquest diners es reinvertiran per millorar l'eficiència energètica dels centres.
Els ecodelegats de sisè de l'escola Collserola, Clara Fernández i Guillem Espinosa, han explicat a Cugat.cat que han viscut el projecte com una gran experiència en el que han aportat el seu gra de sorra per ajudar el planeta.
La regidora d'Educació, Esther Salat, ha destacat que la vàlua del projecte Euronet 50/50 Max és que els alumnes esdevenen eixos transmissors quan expliquen a casa la importància d'aplicar mesures d'estalvi energètic.
La voluntat del consistori és que les altres escoles de Sant Cugat s'afegeixin progressivament a aquest projecte de gestió eficient de les energies.

Relacionats

Notícia
 

Moderar la temperatura de casa i millorar-ne els tancaments, menjar en plat únic i reduir el consum de carn vermella i donar o vendre allò que ja no es necessita són algunes de les accions quotidianes que minven la petjada mediambiental de les persones. Un estudi d'àmbit internacional, anomenat Sustainable Lifestyles Accelerator (SLA) i en el qual participen set famílies de Sant Cugat comptabilitza el carboni que emetem els ciutadans i aporta consells per reduir-lo amb un petit canvi d'hàbits.

Notícia

Més de 600 infants de 5è i 6è de primària acompanyats de 45 mestres de 10 escoles de Sant Cugat han disputat la 2a edició de la Pedalada Escolar. Una pedalada amb caire clarament formatiu i potenciadora de la mobilitat sostenible. La iniciativa vol promoure la pràctica d'aquest esport com a font de salut i de relació social entre els escolars.

Notícia
L’Ajuntament, obligat a ajornar les restriccions

La redacció d’una ordenança és un pas necessari per activar aquestes restriccions ja que, fins ara, a Sant Cugat no s’havia aprovat cap normativa per donar cobertura legal a la mesura. Per aquest motiu l’Ajuntament es veu obligat a ajornar les restriccions de trànsit permanents, que inicialment estaven previstes a partir de l’1 de gener del 2020.

Butlletí