El Pi d'en Xandri i el Collserola, de Sant Cugat, estalvien 18.000 euros i un 24% d'electricitat

Font: Ajuntament de Sant Cugat
21/06/2015 - 00:00

Les escoles Pi d'en Xandri i Collserola, de Sant Cugat, han estalviat 18.000 euros i un 24% d'electricitat gràcies al programa Euronet 50/50 Max. Es tracta del segon any que les escoles participen en aquest projecte de tres anys de durada que té per objectiu promoure nous hàbits de consum i de gestió energètica per lluitar contra el canvi climàtic. La voluntat de l'Ajuntament és que progressivament la resta d'escoles de Sant Cugat se sumi a aquesta proposta.

Els centres educatius Pi d'en Xandri i Collserola han aconseguit estalviar, de moment, un total de 17.900 euros en la factura energètica entre el setembre del 2013 i el desembre del 2014. L'escola Collserola ha estalviat un total d'11.136 euros i la del Pi d'en Xandri, 6.764. Aquesta reducció de la despesa es tradueix en una rebaixa del 24,28% en la factura elèctrica i d'un 1,53% en la del gas.

La cordinadora del projecte a l'escola Collserola, Ana Cambrón, ha explicat que els nens estan molt implicats en el projecte i que des de l'escola han quedat sorpresos d'haver estalviat més de 4.000 euros només amb petits gestos.

Les dues escoles percebran un total de 4.645 euros que correponen a la meitat dels estalvis aconseguits per la seva gestió eficient, tal com acorda el programa Euronet. Aquest diners es reinvertiran per millorar l'eficiència energètica dels centres.
Els ecodelegats de sisè de l'escola Collserola, Clara Fernández i Guillem Espinosa, han explicat a Cugat.cat que han viscut el projecte com una gran experiència en el que han aportat el seu gra de sorra per ajudar el planeta.
La regidora d'Educació, Esther Salat, ha destacat que la vàlua del projecte Euronet 50/50 Max és que els alumnes esdevenen eixos transmissors quan expliquen a casa la importància d'aplicar mesures d'estalvi energètic.
La voluntat del consistori és que les altres escoles de Sant Cugat s'afegeixin progressivament a aquest projecte de gestió eficient de les energies.

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i Sant Cugat Empresarial han ofert una sessió informativa amb una quinzena d'empreses per animar-les a sumar-se al projecte d'aigües regenerades de l'AMB.

Notícia

L'EMD espera estalviar entre el 60 i el 70% en la factura de la llum

Article

Resultats de la II trobada per l’educació ecosocial el Dia Mundial del Medi Ambient 2023 a Sant Cugat del Vallès.

Butlletí