El Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l'Obac ja tenen la Carta Europea de Turisme Sostenible

Redacció
27/09/2011
La directora del Parc Natural del Montseny, Joana Barber, i el director del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Àngel Miño, han recollit aquest 24 de setembre, els certificats de l'obtenció de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) per part dels dos espais naturals. Va ser durant la conferència d'Europarc celebrada a la reserva de la biosfera de Swabian Albm a Bad Urach, Alemanya.

A més dels dos parcs de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, van obtenir la certificació 10 parcs europeus més. Durant els parlaments, els dos directors van agrair la participació d'entitats i administracions implicades en tot el procés, fent un esment especial a les secretaries tècniques que han elaborat els dossiers de candidatura. Així mateix, van destacar que ha estat una experiència enriquidora i que és l'inici d'una manera de cooperar.

L'obtenció de la CETS culmina un any i mig de treballs de cooperació, coordinació i participació entre els parcs i les empreses i entitats vinculades als municipis dels parcs. Ara, els dos parcs desenvoluparan un pla conjunt amb aquestes entitats i empreses turístiques pels propers 5 anys.

Al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac la comissió consultiva i el fòrum permanent de la CETS es reuniran el proper 2 d'octubre mentre que al Parc Natural del Montseny és previst que la comissió consultiva es trobi el 7 de novembre.

Relacionats

Butlletí