El món local a Tarragona debat sobre la biomassa com a font d'energia municipal

Font: Diputació de Tarragona
01/06/2016 - 16:49

Una setantena de tècnics assisteixen a la Diputació de Tarragona a una jornada organitzada en col·laboració amb la Generalitat i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

La Diputació de Tarragona ha analitzat aquest matí amb profunditat l'ús de la biomassa forestal i agrícola com a font d'energia municipal. Una setantena de tècnics del món local del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han assistit a la jornada que ha organitzat aquest dimarts la institució en col·laboració amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, en el marc de l'estratègia europea per a l'eficiència energètica i el canvi climàtic.

Reduir les emissions municipals i incrementar l'energia provinent de fonts renovables és precisament un dels reptes dels 166 ajuntaments de la demarcació que estan interessats en el Pacte Europeu d'Alcaldes i Alcaldesses, molts d'ells presents a la jornada. De fet, l'adhesió al Pacte d'Alcaldes comporta assolir el compromís municipal 20/20/20 (reduir un 20% el consum energètic i les emissions de CO2 i introduir un 20% d'energia procedent de font renovable) de cara al 2020, a través dels anomenats Plans d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES).

La diputada delegada de Medi ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori de la Diputació de Tarragona, Immaculada Costa, ha ressaltat durant la inauguració de la jornada tècnica, que des de la Diputació s'està treballant intensament en aquesta direcció, atès que l'aprofitament de la biomassa permetrà també disminuir el risc d'incendis forestals. De fet, properament s'han organitzat diverses sessions al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre per aprofundir en la relació de l'ús d'aquest recurs d'origen forestal i la prevenció d'incendis.

La biomassa d'origen vegetal (forestal i agrícola) per a usos tèrmics és una font d'energia neta i econòmica, que genera ocupació en l'entorn rural de proximitat del consumidor i ajuda a rendibilitzar els aprofitaments forestals i l'activitat agrícola i, per tant, a mantenir un paisatge de qualitat.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona posarà en marxa el proper mes de gener el Punt d’Assessorament Energètic de la ciutat. Aquest Punt té per objecte la prestació d’un servei especialitzat d’assessorament i suport en matèria de pobresa energètica i de garantia de dret als subministraments bàsics d’aigua, llum i gas.  

Notícia

El pla del Govern preveu la creació d’una xarxa d’oficines tècniques per donar suport als municipis, l’aprovació del Pla territorial i de la Llei de transició energètica, la creació d’una energètica pública i l’impuls de l’aprofitament de la biomassa i el biogàs.

Notícia
Visita de la presidenta de la Diputació a la xarxa de calor de la Sénia

Visita de la presidenta de la Diputació a la xarxa de calor de la Sénia

La presidenta de la institució ha conegut de prop les instal·lacions que ho fan possible. Aquest mateix dissabte Noemí Llauradó també ha visitat a Amposta les obres de l'edifici del Sindicat, que acollirà el FabLab de les Terres de l'Ebre.

Butlletí