El món local a Tarragona debat sobre la biomassa com a font d'energia municipal

Font: Diputació de Tarragona
01/06/2016 - 16:49

Una setantena de tècnics assisteixen a la Diputació de Tarragona a una jornada organitzada en col·laboració amb la Generalitat i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

La Diputació de Tarragona ha analitzat aquest matí amb profunditat l'ús de la biomassa forestal i agrícola com a font d'energia municipal. Una setantena de tècnics del món local del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han assistit a la jornada que ha organitzat aquest dimarts la institució en col·laboració amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, en el marc de l'estratègia europea per a l'eficiència energètica i el canvi climàtic.

Reduir les emissions municipals i incrementar l'energia provinent de fonts renovables és precisament un dels reptes dels 166 ajuntaments de la demarcació que estan interessats en el Pacte Europeu d'Alcaldes i Alcaldesses, molts d'ells presents a la jornada. De fet, l'adhesió al Pacte d'Alcaldes comporta assolir el compromís municipal 20/20/20 (reduir un 20% el consum energètic i les emissions de CO2 i introduir un 20% d'energia procedent de font renovable) de cara al 2020, a través dels anomenats Plans d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES).

La diputada delegada de Medi ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori de la Diputació de Tarragona, Immaculada Costa, ha ressaltat durant la inauguració de la jornada tècnica, que des de la Diputació s'està treballant intensament en aquesta direcció, atès que l'aprofitament de la biomassa permetrà també disminuir el risc d'incendis forestals. De fet, properament s'han organitzat diverses sessions al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre per aprofundir en la relació de l'ús d'aquest recurs d'origen forestal i la prevenció d'incendis.

La biomassa d'origen vegetal (forestal i agrícola) per a usos tèrmics és una font d'energia neta i econòmica, que genera ocupació en l'entorn rural de proximitat del consumidor i ajuda a rendibilitzar els aprofitaments forestals i l'activitat agrícola i, per tant, a mantenir un paisatge de qualitat.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Amb l'objectiu d'impulsar la biomassa com una alternativa de producció d'energia, la Diputació va organitzar jornades formatives arreu de la demarcació.

Notícia

Els municipis que han posat en marxa aquesta iniciativa comparteixen una unitat geogràfica de costa, pertanyents a diverses comarques i demarcacions provincials, però units per un problema: l’impacte dels efectes del canvi climàtic sobre les platges, que no entén de fronteres administratives.

Notícia

S’ha signat l’acord entre la Diputació de Barcelona i el Govern de l'Estat per impulsar les energies renovables als municipis de la província de Barcelona, que estarà dotat amb 11,5 milions d’euros i preveu, fins al 2030, 150 instal·lacions de plaques fotovoltaiques en edificis municipals i 30 més de producció tèrmica a partir de biomassa.

Butlletí