El Mercat de Badia del Vallès es prepara per reduir els plàstics d'un sol ús

Font: Ajuntament de Badia del Vallès i Diputació de Barcelona

19/10/2023 - 11:05

Mercats Sostenibles, adeu als plàstics d'un sol ús! és una campanya de participació ciutadana que intervé en els mercats municipals per conscienciar la ciutadania sobre la importància de reduir residus, en especial plàstics, mitjançant l'ús de bosses de roba, envasos reutilitzables o el carretó de la compra.

La campanya consisteix en el fet que cada cop que un client compri sense generar residus d'un sol ús (bosses, safates, tapers, etc.) siguin de plàstic o de qualsevol altre material, perquè ja ve amb la seva pròpia bossa o envàs, se li posarà un segell al passaport que s'ha dissenyat amb motiu de la campanya. Quan arribin als 10 segells i, per tant, a les deu compres fetes d'aquesta manera, obtindran l'obsequi d'una bossa de reixeta.

 

Paper fonamental dels paradistes

Aquesta campanya té uns protagonistes destacats, els paradistes, una peça clau, ja que cadascuna de les transaccions suposa una oportunitat per contribuir a l'objectiu i avançar en aquest propòsit. El mercat municipal és un espai ideal per portar-hi actuacions de sensibilització i modificar hàbits, consciències i actituds, que ens ajudin a avançar cap a societats més justes i saludables.

 

Projecte amb l'alumnat d'ESO dels instituts de Badia

Mercats Sostenibles s'enriqueix amb un projecte educatiu d'Aprenentatge i Servei, que involucra l'alumnat d'ESO dels instituts de Badia del Vallès, IES Frederica Montseny i IES Badia. La fase d'aprenentatge té lloc als instituts i la de servei principalment al mercat. Amb aquesta iniciativa, els joves:

  • Descobriran els impactes que tenen els plàstics d'un sol ús i el model d'usar i llençar, sobre la salut i sobre el medi ambient.
  • Donaran a conèixer la campanya i participaran en la recollida i en l'anàlisi posterior de les dades.
  • Sensibilitzaran i animaran les seves famílies a participar en la campanya.
  • Estaran capacitats per plantejar alternatives de consum conscient i sostenible.

Els dies 11 i 18 d'octubre els alumnes dels instituts de Badia han fet la primera visita al Mercat Municipal de la nostra població, per conèixer el mercat i les actuacions en matèria de reciclatge que es fan i decidiran quines accions comunicatives sobre la campanya volen fer com a part del servei que es proposa fer en el projecte educatiu.

Aquesta campanya està impulsada per la Diputació de Barcelona, a través de les gerències de serveis de Comerç i Medi Ambient, i s'organitza conjuntament amb l'Ajuntament de Badia del Vallès per conscienciar la ciutadania sobre els problemes associats a aquest tipus de residus.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Arrenca als mercats municipals de Badia del Vallès, el Prat de Llobregat i Sant Joan Despí una campanya per reduir envasos d’un sol ús.

Notícia
Notícia

L’Ajuntament de Santa Perpètua reorganitza les bateries de contenidors de recollida de residus municipals, redueix els contenidors de resta/rebuig i, en alguns casos, incrementa els contenidors d’envasos.

Butlletí