El Departament de Medi Ambient incorpora 10 cotxes híbrids a la seva flota de turismes

Aquests vehicles estalvien una tercera part de les emissions respecte d'un altre de convencional
Redacció
29/09/2009 - 00:00

El Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat acaba d'incorporar 10 turismes híbrids a la seva flota de vehicles. Aquests cotxes, del model Insight de la casa Honda, tenen una mitjana d'emissions de CO2 força baixes, de 101 grams per quilòmetre, i un consum de 4,4 litres cada 100 quilòmetres. Si tenim en compte que les emissions d'un turisme convencional de gamma mitjana se situen al voltant dels 150 grams de CO2 per quilòmetre, l'estalvi és d'una tercera part de les emissions.
Pas previ al vehicle elèctric
Segons va explicar el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, en la presentació dels nous vehicles, la situació crítica del sector de l'automoció duu implícits reptes i oportunitats per avançar cap a una societat amb un transport més sostenible i generar més i noves ocupacions. L'objectiu final seria aconseguir que els vehicles fabricats redueixin les emissions i utilitzin com a font de proveïment les energies renovables. Aquest seria el cas del vehicle elèctric. No obstant, el canvi tecnològic que això comporta respecte dels processos de fabricació dels vehicles convencionals situa aquesta realitat encara uns anys lluny.

Tanmateix, en la transició a aquests vehicles elèctrics, els cotxes híbrids esdevenen un pas intermedi que és viable econòmicament, socialment i ambientalment. Segons Baltasar, aquests vehicles poden consolidar-se a mitjà termini i contribuir des d'ara mateix al fet que la indústria de l'automòbil continuï tenint un efecte d'impuls, aprofiti la capacitat productiva no utilitzada i generi llocs de treball en lloc de destruir-ne, i alhora afavorir el salt cap a uns mitjans de transport més nets i sostenibles.

AdjuntMida
Image icon Nous vehicles híbrids del DMAH24.23 KB

Relacionats

Notícia

L’avantprojecte de llei de l’impost sobre les emissions portuàries dels grans vaixells ja ha quedat enllestit perquè el Govern el pugui aprovar en breu, previ dictamen del Consell de Treball, Econòmic i Social. El text ha superat la fase d’audiència i informació pública i s’han tingut en compte les al·legacions de totes les parts interessades.

Acte
05/10/2023 - 10:00
Hall del centre cívic El Rieral
Article

Dues estacions de qualitat de l’aire de Barcelona i una de Vic s’integren en el projecte europeu WatchPlant.

Butlletí