El CREAF celebra els seus 20 anys de recerca en ecologia terrestre amb una exposició

La mostra es podrà visitar a l'IEC fins al 15 de juny
Sostenible.cat
15/05/2008 - 00:00

"Creieu que a Catalunya hi ha més o menys hectàrees de bosc en comparació amb 50 anys enrere? El canvi climàtic pot fer que les plantes floreixin abans? Considereu que el sòl dels nostres boscos és més mort que viu?"

Aquestes i altres preguntes són una mostra de les qüestions que ha investigat el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) durant els seus 20 anys d'història. Amb motiu d'aquest aniversari, el centre ha muntat una exposició neix amb la voluntat de donar a conèixer la multitud de projectes que s'han desenvolupat al CREAF durant aquest temps, i que han abastat àmbits tant diversos com l'ecologia dels boscos, el canvi global, la biodiversitat i la teledetecció.

La mostra, estructurada en 10 panells, combina la informació textual amb imatges i infografies que en complementen el contingut. Es podrà visitar a l'IEC fins al 15 de juny (de dilluns a divendres de 10 a 19h), per després iniciar un itinerari per diversos centres de recerca i departaments de la Generalitat de Catalunya amb què el CREAF col·labora habitualment.

L'exposició, però, només és un dels diversos actes que el centre organitza amb motiu del seu 20è aniversari. A la tardor, se celebrarà una trobada amb experts internacionals per tractar sobre el canvi global i proposar un nou paradigma sobre la sostenibilitat de les activitats humanes.

Què és el CREAF?
És un consorci públic de recerca integrat per la Generalitat de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, l'Institut d'Estudis Catalans i l'IRTA. Recentment, s'hi ha incorporat el Consell Superior d'Investigacions Científiques. La seva missió principal és generar nous coneixements i eines en l'àmbit de l'ecologia terrestre per millorar la planificació i gestió del medi natural, rural i urbà. Per això, es porten a terme projectes tant de recerca bàsica com d'aplicada, es desenvolupen eines conceptuals i metodològiques per facilitar la presa de decisions en la gestió del medi, i es difonen aquests coneixements amb activitats de formació, assessorament i divulgació.

Relacionats

Butlletí