El consum municipal d’electricitat a Avià és energia 100% renovable

Anna Costa.

08/07/2016 - 13:15

El subministrament elèctric dels edificis municipals d’Avià i l’enllumenat públic del poble són amb energia 100% renovable. Un projecte “molt important” pel consistori avianès, ha destacat el regidor de Medi Ambient Josep Subirana, que ha comentat que “s’emmarca dins d’un projecte ambiental i econòmic”. Calculen que entre aquesta i altres actuacions que s’han fet dins del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible l’estalvi serà d’uns 200.000 euros cada legislatura (cada quatre anys).

L’Ajuntament d’Avià, contracta Som Energia
El març es va acabar la concessió amb la companyia elèctrica que tenien i l’Ajuntament d’Avià va treure a concurs unes bases en què els requisits demanaven una empresa compromesa amb el medi ambient i sobretot, comercialitzar tota l’energia 100% renovable. S’hi van presentar set empreses, quatre de les quals van ser admeses i tres  descartades. De les admeses, la guanyadora del concurs va ser Som Energia, que és la cooperativa que ja dóna el subministrament elèctric als edificis municipals (ajuntament, escola, consultori…) i a l’enllumenat públic. Amb Avià ja són 19 els municipis que han contractat Som Energia. Tot i que l'alcalde destaca: "Som els primers que contractem tot el subministrament municipal i espera que “altres pobles s’hi sumin”.

L’adjudicació del submnistrament elèctric municipal a la cooperativa Som Energia s’ha fet per 79.000 euros i per 2 anys, prorrogables a dos més.

La cooperativa energètica garanteix que tota l’electricitat és d’origen renovable, produeix i comercialitza energia 100% verda. Un model de sostenibilitat energètica que segons el regidor de Medi Ambient d’Avià, Josep Subirana, “volem garantir el dret a gaudir d’un medi ambient adequat per al desenvolupament de la persona i vetllar per la utilització racional de tots els recursos naturals, amb la finalitat de protegir i millorar la qualitat de la vida i defensar i restaurar el medi ambient”.

Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible
Aquesta mesura de consumir l’electricitat municipal 100% renovable, és un pas de gegant en el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible que ja ha anat desenvolupant Avià, amb la instal·lació de plaques solars a l’Ajuntament i a l’escola, canvi de llums per LED a les dependències municipals, i aïllament del sostre de l’Ajuntament tèrmicament. El municipi també disposa del primer punt de càrrega de vehicles elèctrics de la comarca.

I properament s’aillarà també tèrmicament l’escola, es posaran plaques solars al consistori, i el gran canvi serà canviar els 548 fanals dels carrers d’Avià per llums LED. Per poder dur a terme aquesta obra l’Ajuntament demanarà aquest juliol una subvenció a la Diputació de Barcelona. Els diners que es necessiten són entre 150.000 i 200.000 euros, “que esperem que ens puguin concedir i executar els treballs l’any que ve”, ha comentat Subirana.

 

Fotografia: El consultor en temes energètics Josep M. Ferrau (esquerre), i el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Avià, Josep Subirana, al balcó de l’Ajuntament. A la teulada de darrere es poden veure les plaques solars que es van instal·lar / Autora: Anna Costa


Categories: 

Relacionats

Notícia
FIRHÀBITAT, 11, 12 i 13 de juny

Avià acull la primera edició de FIRHÀBITAT, una fira que durant l’11, 12 i 13 de juny farà del municipi berguedà el centre de referència de la bioconstrucció i l’eficiència energètica de Catalunya

Notícia

L’actuació millorarà la intermodalitat i la cobertura del sistema de transport públic en l’interior de Barcelona i les comunicacions de la regió metropolitana

Article

Aquest mes de gener s'han portat a terme marxes exploratòries per la ciutat amb l’objectiu de visibilitzar i sensibilitzar a la ciutadania i a les persones que intervenen en els barris sobre l’existència d’elements de l’urbanisme que generen percepció d’inseguretat. Les actuacions, que s’emmarquen en el III Pla d’Igualtat de Gènere i en el Pla director de l’Enllumenat, serviran per fer un diagnòstic urbà de la percepció de la seguretat i poder aplicar mesures per afavorir la seguretat de les persones, en especial de les dones.

Butlletí