"El carril bici no es toca"

Font: Betevé

23/10/2023 - 08:12

Protesta i bicicletada amb 400 persones a la Via Augusta de Barcelona.

Més de 70 entitats s’han unit aquest dissabte en una protesta per defensar el carril bici de la via Augusta. Unes 400 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat a la plaça de Molina, des d’on ha començat una bicicletada de protesta que ha tallat el trànsit a la via Augusta fins als Jardins de Salvador Escamilla, a Sarrià. Les afectacions a la mobilitat han durat fins a les 12.30 h. L’organització xifra la participació en 500 persones.

La Plataforma Bici Augusta, que convocava l’acció, ha reclamat a l’Ajuntament que mantingui el traçat actual del carril bici. També han alertat al consistori que si modifiquen el carril portaran el cas a Europa. Jaume Llansó, portaveu d’aquesta entitat, ha assegurat a betevé que “no s’ha de discutir cap tram d’aquest carril bici” i que “la xarxa pedalable ha de tenir continuïtat”. Llansó ha afegit que ja estan parlant amb eurodiputats, ja que la infraestructura s’ha finançat amb els fons Next Generation.

Podeu llegir la notícia completa a Betevé.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Unidireccional, segregat a la calçada, en sentit ascendent i ubicat a la banda del Besòs, el nou carril bici recorre la Via Laietana entre la plaça d’Antoni Maura i la plaça d’Urquinaona, on connecta amb la xarxa ciclista de la ciutat. La via pedalable s’emmarca en la transformació del carrer per prioritzar-hi la mobilitat sostenible, la connexió entre barris i el comerç local.

Article

L’AMB, en col·laboració amb Movement, desde 2018 tira endavant els Premis Bicimpuls que són un reconeixement a les entitats metropolitanes que dediquen el seu treball i esforços per la promoció de la bicicleta a la Metròpolis Barcelona. Així, enguany, els premis Bicimpuls arriben a la seva sisena edició. Les candidatures estan obertes obertes fins al 14 de gener.

Article

Un nou atles mostra el potencial per caminar o anar en bicicleta de Barcelona, València, Palma de Mallorca i Granada

Butlletí