El CAECV posa en marxa un mercat ecològic on-line per apropar el producte certificat als consumidors

Font: CAECV

31/03/2020 - 14:31

El Comitè d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) ha posat en marxa, a través de la seva pàgina web, un mercat ecològic per apropar el producte certificat als consumidors.

El Reial Decret 463/2020 estableix que la producció agrícola, ramadera i aqüícola, la transformació de productes agraris i el transport i la distribució d'aliments, així com la seva comercialització a través de la venda minorista a consumidor, formen la cadena de proveïment alimentari ha de garantir-se l’activitat en la situació en què ens trobem.

"Per aquest motiu, i atès que tot i la situació, els punts de venda de proximitat i mercats locals estan prohibits i el productor no pot vendre els seus productes, des del CAECV hem considerat oportú oferir-li la possibilitat de poder vendre a través d'un mercat ecològic online utilitzant la nostra pàgina web i posant en contacte directe a productor amb el consumidor final", ha explicat el president de l'entitat certificadora, José Antonio Rico.

Cal tenir en compte que molts operadors certificats pel CAECV van diàriament a aquests canals curts de comercialització, on es produeix la venda directa, sense intermediaris ni grans desplaçaments. Mentre estigui actiu l'estat d'alarma decretat pel Govern, aquests operadors no poden donar sortida als seus productes per aquesta via.
 

Com funciona el mercat ecològic online?

Tots aquells operadors certificats pel CAECV interessats en aquesta iniciativa han traslladat les seves dades de contacte i els productes que estan comercialitzant en aquests moments. La varietat és àmplia: productes frescos i envasats, vins, olis, conserves, productes de fleca artesana, fruits secs, productes deshidratats, farines, cereals, llegums i productes lactis, entre d'altres.

Per províncies, s'han publicat aquestes dades a la pàgina web de l'CAECV, on qualsevol consumidor pot consultar els productes que s'ofereixen i la comanda mínima que han de realitzar perquè el producte ecològic arribi directament a casa . Un cop es posin en contacte amb l'operador, aquest ha d'acordar amb el consumidor, de forma directa, els terminis de lliurament i el mitjà per fer-li arribar la mercaderia.

Amb aquest projecte el CAECV i els seus operadors pretenen seguir impulsant el consum de productes ecològics, a més que les famílies rebin aliments ecològics directament al seu domicili d'una manera senzilla, directa i, sobretot, segura, seguint estrictament les indicacions que les autoritats sanitàries s'han establert.

"En definitiva, pretenem ajudar els nostres operadors ecològics a seguir amb la seva activitat, tractant de minimitzar els inconvenients que està generant la situació del coronavirus en el nostre sector", ha finalitzat Rico.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

La Unió de Pagesos ha posat en marxa el projecte “Pagesia a casa“, un portal web de compra directa d’aliments de proximitat que permet posar en contacte productors i consumidors, davant la situació de confinament creada per la crisi del coronavirus.

Notícia
Els canvis en la mobilitat han reduït les emissions (Efe/Chema Moya)mb mascareta circula en bicicleta per Madrid

Els canvis en la mobilitat han reduït les emissions (Efe/Chema Moya)mb mascareta circula en bicicleta per Madrid

El transport de superfície, l'energia i la indústria són responsables, conjuntament, del 80% de la reducció

Entrevista

És sens dubte una de les veus més rellevant de la crisi actual. Fernando Valladares, Doctor en Ciències Biològiques per la Universitat Complutense de Madrid, ha passat en unes setmanes a ser la veu més referenciada per fer arribar a la ciutadania, encara en shock per la pandèmia de COVID-19, la importància d ‘aturar la crisi ambiental i restablir l’equilibri de la natura per mantenir la nostra salut. Valladares té un discurs clar sobre la causa primordial d’aquesta crisi sanitaria, que no és una altra que la crisi global, i, sense alarmismes, ens indica que el que cal fer per protegir-nos és “deixar que la natura faci la seva feina”.

Butlletí