El CAECV posa en marxa un mercat ecològic on-line per apropar el producte certificat als consumidors

Font: CAECV

31/03/2020 - 14:31

El Comitè d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) ha posat en marxa, a través de la seva pàgina web, un mercat ecològic per apropar el producte certificat als consumidors.

El Reial Decret 463/2020 estableix que la producció agrícola, ramadera i aqüícola, la transformació de productes agraris i el transport i la distribució d'aliments, així com la seva comercialització a través de la venda minorista a consumidor, formen la cadena de proveïment alimentari ha de garantir-se l’activitat en la situació en què ens trobem.

"Per aquest motiu, i atès que tot i la situació, els punts de venda de proximitat i mercats locals estan prohibits i el productor no pot vendre els seus productes, des del CAECV hem considerat oportú oferir-li la possibilitat de poder vendre a través d'un mercat ecològic online utilitzant la nostra pàgina web i posant en contacte directe a productor amb el consumidor final", ha explicat el president de l'entitat certificadora, José Antonio Rico.

Cal tenir en compte que molts operadors certificats pel CAECV van diàriament a aquests canals curts de comercialització, on es produeix la venda directa, sense intermediaris ni grans desplaçaments. Mentre estigui actiu l'estat d'alarma decretat pel Govern, aquests operadors no poden donar sortida als seus productes per aquesta via.
 

Com funciona el mercat ecològic online?

Tots aquells operadors certificats pel CAECV interessats en aquesta iniciativa han traslladat les seves dades de contacte i els productes que estan comercialitzant en aquests moments. La varietat és àmplia: productes frescos i envasats, vins, olis, conserves, productes de fleca artesana, fruits secs, productes deshidratats, farines, cereals, llegums i productes lactis, entre d'altres.

Per províncies, s'han publicat aquestes dades a la pàgina web de l'CAECV, on qualsevol consumidor pot consultar els productes que s'ofereixen i la comanda mínima que han de realitzar perquè el producte ecològic arribi directament a casa . Un cop es posin en contacte amb l'operador, aquest ha d'acordar amb el consumidor, de forma directa, els terminis de lliurament i el mitjà per fer-li arribar la mercaderia.

Amb aquest projecte el CAECV i els seus operadors pretenen seguir impulsant el consum de productes ecològics, a més que les famílies rebin aliments ecològics directament al seu domicili d'una manera senzilla, directa i, sobretot, segura, seguint estrictament les indicacions que les autoritats sanitàries s'han establert.

"En definitiva, pretenem ajudar els nostres operadors ecològics a seguir amb la seva activitat, tractant de minimitzar els inconvenients que està generant la situació del coronavirus en el nostre sector", ha finalitzat Rico.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Entrevista
Xavier Querol és professor d’investigació a l’IDAEA-CSIC

Xavier Querol ens parla sobre l’augment de les morts prematures per la contaminació de l’aire que respirem i ens proposa algunes mesures per pal·liar la situació de forma urgent.

 

Reportatge
Reportage

Joan Carulla és considerat el primer pagès urbà de Barcelona, i un dels pagesos més vells del món que continuen en actiu.

Reportatge

Fa temps que intuïm que el contacte amb la natura, també als nuclis urbans, s’associa amb una millor salut. 

Butlletí