El Bicing creix: 1.000 bicicletes elèctriques més i 74 estacions noves

17/11/2023 - 09:00

La flota del Bicing a la ciutat incorporarà 1.000 bicicletes elèctriques més i 74 estacions de xarxa per atendre l’alta demanda del servei. Les xifres del 2023 són de rècord, amb 147.000 abonats i 18 milions d’usos

En un dia feiner, amb el Bicing es desplacen més de 60.000 persones, un terç més de les que l’utilitzaven l’any 2019. El canvi de tendència es fa notar també en el tipus de bicicleta que prefereixen les persones usuàries. Concretament, el 70% dels viatges es fan amb bicicleta elèctrica.

La meitat de les noves bicicletes elèctriques s’afegiran a la flota durant el segon trimestre del 2024, i l’altra meitat, a finals de l’any. Així, el servei disposarà de 8.000 vehicles, 5.000 dels quals elèctrics.

 

Un total de 74 estacions noves per atendre la demanda

Paral·lelament, s’afegiran 74 estacions noves, tenint en compte les zones de més demanda del servei i els barris en què es vol millorar la connexió. La instal·lació es farà de manera progressiva durant l’any 2024 i es repartirà de la manera següent:

  • 42 estacions a les zones de més demanda (majoritàriament a l’Eixample i Sant Martí).
  • 10 estacions per incrementar la connexió entre barris: Trinitat Nova (connexió amb Ciutat Meridiana), la Clota (amb el Carmel), el Carmel (amb Vallcarca, la Teixonera i el Coll).
  • 14 estacions per continuar expandint la xarxa a més barris: la Marina del Prat Vermell, Can Caralleu, Montbau i Sant Genís dels Agudells.
  • 8 estacions per acostar el parc de Montjuïc a la ciutat.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Pla de mobilitat urbana (PMU) és el full de ruta de les polítiques de mobilitat a Barcelona per als pròxims sis anys. Entre abril i juny hi haurà un període de debat amb una dotzena de trobades amb entitats per abordar aspectes concrets de la mobilitat, com l’accessibilitat, el gènere, la sostenibilitat i la mobilitat sanitària o l’escolar.

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Butlletí